Најновије

НЕМАЧКА: Азиланти одбили да раде јер су гости Ангеле Меркел

Азиланти у Немачкој одбијају да раде и као изговор користе гостопримство канцеларке Ангеле Меркел. Бернд Полерс, градоначелник града Саксони Валденбург, рекао је да су азиланти одбијали све понуђене послове.

Вратиће се они кући... (Илустрација: Правда)

Према имиграционим регулативама ЕУ, азилантима није дозвољено да раде, али могу да обављају посао волонтера. Званичници области Цвикао изнели су план како би помогли онима без запослења да почну да раде и тако буду прихваћенији у локалној заједници.
Оформљена су радна места волонтера у која спада номинална исплата од 20 евра за рад од 20 часова. Волонтере би приватан превоз довозио на радна места, гдје би добијали храну, а потом би их враћао у смештај.
Међутим, сви мушкарци из локалног смештаја за избеглице, који су се првобитно сагласили да ће учествовати у хуманитарним активностима, одустали су пошто су открили да је у Немачкој минимална сатница 8,5 евра.
- На крају су одбили посао истичући да су гости Ангеле Меркел, а као такви не треба да раде. Они мисле да је минимална сатница оно што им треба да буде исплаћено - каже Полерс.
Упркос покушајима посредовања, азиланти су одбили да раде.
Извор: Srna.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА