Најновије

САД признале да су Ирану платиле откуп

Сједињене државе су потврдиле чињеницу да су Ирану предале 400 милиона долара. Представник Стејт департмента, Џон Кирби је признао да је предаја новца иранској страни, у ствари, била откуп.

Барак Обама (pixabay.com)

Ради се незавршеном послу набавке оружја, коју је Иран платио, а Сједињене државе осујетиле након исламске револуције у земљи. Након неколико деценија, Американци су се сложили да плате одштету. Притом су Сједињене државе одуговлачиле са исплатом, све док нису били ослобођени Американци задржани у иранским затворима.
Обамине лажи
Фактички се откуп Американаца догодио 17. јануара, 2016. године. Међутим, амерички званичници су о овој теми почели да говоре тек у августу, када је информација стигла до америчких медија. Амерички званичници су прво порицали да се ради о откупу (пре свега Председник Сједињених држава Барак Обама).
У светлу нових открића, Стејт департмент покушава да одржи добар имиџ у лошој игри. Овај догађај су већ у потпуности искористили критичари Обаме и демократа и представили као симптом слабости актуелног режима у Вашингтону. Ово посебно иде на руку Доналду Трампу. Извор: Katehon.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА