Најновије

Српски студенти нови дебатни шампиони Европе, у финалу разбили Оксфорд!

Дебатни тим Високе школе за пословну економију и предузетништво из Београда нови је шампион Европе у дебати. На управо завршеном Европском првенству у дебати у Варшави победу је однео тим који су чинили студент ВШ ПЕП Мајкл Дан Гоекјиан и Стефан Сириџански.

Шампиони: Стефан Сириџански и Мајкл Дан (фото: Warsaw EUDC 2016)

У конкуренцији 230 тимова из целе Европе, они су се пласирали у финале, у којем су имали оштру конкуренцију. За противнике у финалу су имали два тима са Универзитета Оксфорд у Енглеској, као и тим ирског Тринитy колеџа у Даблину.  Дебатовало се о различитим темама, попут увођења обавезе за политичке партије да независни експерти морају потврдити њихову економску платформу, о приступу мета подацима које користе велике компаније итд. Мајкл и Стефан, двојица сјајних говорника, показали су се као најбољи дебатери и однели шампионску титулу.
У појединачној конкуренцији наш студент Мајкл Дан је проглашен за најбољег говорника турнира, док је Стефан десети најбољи говорник.
Такође, Марко Ћировић и Андрија Ђоновић, студенти Београдског универзитета, пласирали су се у полуфинале Европског првенства у категорији енглески као други језик.
Европско првенство у дебати одржано је у периоду од 14. до 20. августа у организацији Универзитета у Варшави. 
Сви учесници који су представљали нашу земљу су чланови Универзитетске дебатне мреже “Отворена комуникација”, која се бави унапређењем културе дијалога од 1997. године. 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА