Најновије

ЈЕДАН ЈЕ ЖИВКО КАПИТЕН: Ево шта су златни делфини имали да саопште после урнисања Хрвата!

“Освојили смо све”, орила се песма као увертира за “Боже правде”, а селектор Дејан Савић је бежао колико су га ноге носиле да га Прлаиновић не убаци у базен. У води је на крају остала само српска тробојка, окачена да виси на голу, као симбол освојене територије. Покорили су “делфини” и ону последњу која им је недостајала да би могли да кажу да су апсолутни владари планете!

Живко Гоцић (Фото: Јутјуб)

Светски, европски и од суботе увече олимпијски шампиони певали су и скакали на постољу.
-Живко капитен, један је Живко капитен!
Слободан Никић је подсетио на биланс Србије откако је његов кум преузео капитенску траку.
-Ниједно такмичење нисмо завршили без злата!
Кумови су се са овим из Рија опростили од националног тима.
-Ово је врхунац наше каријере. Последње две, три године смо све освојили, што је невероватно. Сумњали су у нас и на овом турниру, али све време смо се потајно надали да ћемо се дићи када дођу ове најважније утакмице.
Свашта је “делфинима” пролазило кроз главу када су били на рубу елиминиције у групи.
-Размишљали смо само како да се домогнемо четвртфинала и тамо онда све да разбијемо – погодио је Никић расплет у нокаут фази. - Били смо под невероватним притиском. Стално су говорили како освајамо све, а на Олимпијским играма ништа. Од 1988. и тријумфа Југославије се чекало најсјајније одличје. Ето, узели смо и то злато и скинули бреме са следећих генерација.
То је на својој кожи осетио Душан Мандић, који је у финалу потпуно растерећено пунио мрежу Хрвата прелепим головима.
-Невероватно, људи, ово је таква срећа, радост, ја нисам свестан шта смо ми управо урадили. Па пре десет дана смо били у каналу, а сад смо на врху света. Не знам, ово је шоу – на Мандићевом лицу се протегао осмех дуг од Београда до Рија. - Поздрав за целу Србију, Боку, Тиват, Котор, за све који су нас гледали и пратили!
Гоцић се надовезао на речи младог мајстора, имитирајући његов црногорски акценат.
-Што би Манда рекао, “дигли смо се као птица феникс из пепела” - савршено је капитен одглумио свог колегу, а онда се сетио и речи селектора Савића. - Буцко нам је рекао у свлачионици да смо дотакли вечност и сложио бих се са тим. Али прво мало да уживамо, па ћемо да причамо о томе. Освојили смо све!
Капитен је подсетио да нико никада није успео да обједини титуле. Из базена у Рију, златни “делфини” су заиста отпловили у вечност...
Савич је мега цар! Лако су српски ватерполисти потопили Хрвате, али никако нису успели да убаце селектора Савића у базен. Прлаиновић је покушао на крају, али је шеф стручног штаба утекао. Исто је пробао и Никић.
- То је најтежи део посла увек, пар минута пред крај сам га вребао, али нисам смео да му приђем, да не добијем шамар. Човек једноставно неће у базен. Али, он је мега цар! Веровао је у нас стално и давао нам снагу. Човек је такав шмекер, легенда какве нема.
Филиповић: Круна генерације
Филип Филиповић је рекао да су “делфини” били под великим притиском цео турнир
- Зато смо играли тако слабо на почетку. Али, били смо свесни разлога и узрока онаквих партија. Све се добро завршило и ово је круна наших каријера. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА