Најновије

Мађарски посланик предлаже свињске главе као методу борбе против илегалних имиграната

БУДИМПЕШТА - Мађарски посланик у Европском парламенту Ђерђ Шофлин предложио је да се на границама Мађарске поставе свињске главе које би требало да наведу мигранте да одустану од покушаја уласка у ту земљу.

Свиња(Фото: Принтскрин)

Влада у Будимпешти је у последње време критикована због свог оштрог става према приихвату миграната, а недавно су на друштвеним мрежама објављене фотографије на којима се виде страшила на граници, која би требало да одбију мигранте, пише британски "Индепендент".
Одговарајући на критике поводом тактика те весте, Шофлин, иначе члан десничарске странке Фидес, написао је на Твитеру: "Приказ људских лица је нешто што је у исламу забрањено... свињске главе би их ефикасније одбиле".
На то му је Ендрју Штрелајн из организације "Хјуман Рајтс Воч" одговорио: "Ваше речи су одвратне. Тако нешто бих очекивао од неких анонимних неонацистичких тролова, али ви сте посланик у Европском парламенту, па се тако и понашајте".
Мађарска је на својим границама поставила ограду да би спречила илегални улазак миграната, а од 177.135 захтева за азил током 2015. године, мађарске власти су одобриле само 146, показује званична статистика.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА