Најновије

АПОКАЛИПСА: Још један снажан земољотрес данас погодио Италију!

АМАРТИЧЕ- Број погинулих у разорном земљотресу који је погодио у среду ујутро централну Италију, порастао је на 247, док хиљаде спасилаца покушава да из рушевина извуче преживеле и страдале, чији број није познат.

Земљотрес у Италији (Фото: Синхуа)

Накнадни потрес магнитуде 4,3 погодио је данас централну Италију, додатно оштетивши зграде у скоро уништеном граду Аматриче.
Накнадни потрес изазвао је панику у том граду.
Подручје централне Италије данас јеу 5,40 сати затресао нови удар јачине 4,7 степени Рихтерове скале, чији је епицентар, према подацима америчког Геолошког завода, био око седам километара источно од градића Норча, на релативно малој дубини од десет километара, пренела је агенција АП.
У Норчи, која се налази око 170 километара северозападно од Рима, био је епицентар и јучерашњег првог земљотреса од 6,2 степена Рихтерове скале, који је готово сравнио са земљом градове Аматриче, Акумоли и Пескара дел Тронто.
Стотине људи је повређено од којих је велики број у хаотичном стању.
Међу жртвама је деветомесечна беба девојчица чији су родитељи преживели, 18 месеци стара беба и још два мала детета која су погинула сародитељима. Два дечака, узраста од четири и седам година су спасени брзом и паметном реакцијом њихове баке, која их је угурала испод кревета. Она је такође преживела, али је изгубила мужа.
Земљотрес јачине 6,2 степени по Рихтеровој скали, који је у среду ујутро у 03.36 сати затресао област у близини Перуђе, око 170 километара североисточно од Рима, осетио се на широком подручју централне Италије.
Најтеже је погођено подручје између регија Лацио, Марке, Умбрија и Абрућа где су уништена места Акумоли, Аматриче, Поста и Арквата дел Тронто.
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА