Најновије

ДАЧИЋ У УН: Геноцида на Косову је било, али над Србима!

ЊУЈОРК - Министра спољних послова Ивице Дачића рекао је данас на седници Савета безбедности УН да је на Косову учињенио етничко чишћење Срба и да су супротне тврдње Приштине још једна пропагандна парола и лаж.

Ивица Дачић (фото: Јутјуб принтскрин)

"Основна дефиниција геноцида, ратних злочина и етничког чишћења јесте уништавање или протеривање становништва. Србија је милион пута изјављивала да сваки злочин треба да буде кажњен, али историја још не памти такав 'геноцид' после којег припадника народа који је наводно извршио геноцид има 10 пута мање, а припадника народа над којим је наводно извршен геноцид, има значајно више него раније", казао је Дачић.
На седници посвећеној редовном извештају о стању на Косову и Метохији, он је навео да су, од 427 насеља, Срби протерани из 311.
"То јесте етничко чишћење, али Срба. Статистика је страшна и поразна", рекао је Дачић амбасадорима земаља чланица Савета безбедности.
Позивајући се на податке који нису из српских извора, већ резултати пописа из 1981. године, у време Тита, и пописа на Косову који су извршиле приштинске власти 2011. године, Дачић је, поред осталог, навео да је у Приштини 1981. године било 43.875 Срба, а према попису из 2011. године - 430.
"То је 100 пута мање! Албанаца је 1981. године било 140.043, а 2011. године 194.953. Па какав је то геноцид, злочин и етничко чишћење над Албанцима!" рекао је Дачић, набрајајући више градова на Косову и Метохији у којима је живео велики број Срба, а сада готово да их и нема.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА