Најновије

Дачић: Иза напада на Вучића стоје бошњачки политичари!

Потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је поводом навода у босанским медијима да се обуставља истрага против једног од главноосумњичених за покушај убиства премијера Александра Вучића у Сребреници да то показује да бошњачки политичари у БиХ стоје иза овог напада.

Ивица Дачић (Фото: Синхуа)

"Вест о обустављању истраге против једног од главноосумњичених за прошлогодишњи покушај убиства премијера Александра Вучића у Сребреници показује да, у ствари, бошњачки политичари у БиХ стоје иза овог напада", изјавио је Дачић, саопштило је Министарство спољних послова.
"Годину дана не само да нису ништа предузели на откривању нападача и организатора, већ су све учинили да их заштите", указао је Дачић.
Он је истакао да је Србија опредељена за мир и регионалну стабилност, али да се она не може градити мржњом и сталним нападима на Владу Србије и њеног премијера, који се понео државнички, а потом доживео покушај убиства и сталне увреде. "То говори о њима, Србија ће водити своју политику мира и помирења, за коју смо добили признање свих водећих политичара света“, поручио је Дачић. Вулин: Циљ да се сакрију налогодавци и уклоне трагови напада Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да обустављање гоњења извршилаца покушаја убиства премијера Александра Вучића прошле године у Сребреници "слузи да се сакрију налогодавци и уклоне трагови". "Покушај убиства Александра Вуцица у Сребреници није био случајан нити је спроведен без пазљивог планирања, а јос мање без политицке позадине и подрске", изјавио је Вулин који је истакао да још више од срамне одлуке тужилаштва вређа ћутња међународне заједнице. Да је уместо Вучића нападнут премијер неке друге земље ово се не би десило и међународна заједница се не би умирила док терористи не би били похватани и казњени, сматра Вулин. Он је истакао да се правни систем БиХ оваквом одлуком трајно и неповратно обрукао и послао поруку да није вазно какво дело је поцињено већ против кога је уцињено. "Од зртве зависи и казна или у овом слуцају награда. Пре годину дана Вуциц је опростио сто су покусали да га убију, годину дана касније не могу да му опросте сто је зив", указао је Вулин. Тужилаштво БиХ обуставило је истрагу против Алмира Мердића (41) из Јелаха, једног од главних осумњичених за напад на премијера Србије Александра Вучића након комеморације жртвама у Сребреници прошле године, пренео је раније данас РТ РС позивајући се на агенцију Федерације БиХ Патрија. Мердић је потврдио да је истрага против њега обустављена, док су у Тужилаштву за Срну рекли да до понедељка не могу да дају информације о овом случају, преноси РТ РС. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА