Најновије

ПОСАО ОДМАХ! Србији фали 15.000 радника у овом сектору, а и плата је одлична!

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић изјавила је да у овом тренутку у Србији у ИТ сектору недостаје 15.000 стручњака.

Србији фали 15.000 радника у ИТ сектору (Фото: pixabay)

Како је истакла, толико стручњака би могло да буде одмах запослено.
– Дубоко верујем да ИТ сектор може да буде окосница развоја Србије. У овом тренутку у ИТ сектору фали 15.000 стручњака, мислим да бисмо толико могли одмах да запослимо. У том смислу, мислим да ће бити кључ образовање људи, ширење капацитета. Ту ћу доста сарађивати са министром просвете – рекла је Брнабић у интервјуу за "Блиц", на подсећање листа да је премијер Александар Вучић рекао да ће она бити на челу министарског тима који ће се бавити ИТ сектором.
На питање београдског дневника, како планира да унапреди рад запослених, Брнабић је истакла да су обуке кључ.
– На томе ћемо радити, као и на покретању академије за јавну управу, која ће бити национална академија за обуку службеника у јавној управи, а циљ који је премијер поставио је да она буде формирана до средине овог мандата – каже министарка Брнабић.
Говорећи о додатним запошљавањима, она је напоменула да су то превасходно инспектори којих нема довољно и Управа за аграрна планирања.
– Да имамо већи број инспектора, брже бисмо санкционисали субјекте који нелегално послују и варају грађане...Друго место где нема довољно сапослених је Управа за аграрна планирања. Били су конкурси, али немамо довољно људи и министар Недимовић и ја смо већ разговарали о томе – додаје Брнабић.
Она се кратко осврнула и на спекулације да јој је место у Влади понуђено због иступа у афери "прислушкивање", оцењујући да су такви коментари малициозни и да треба бити опрезан са таквим оценама.
– Бићемо у ситуацији да нико стручан неће прихватити да буде министар из страха од провлачења по медијима и пројектованих афера – рекла је Ана Брнабић. А погледајте ОВДЕ, овим занимањем нико у Србији не жели да се бави, а плата је 80.000 динара! Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА