Најновије

ЈЕЗИВО ПРИЗНАЊЕ ГЕНЕРАЛА КОЈИ ЈЕ СРУШИО СРБИЈУ: Планирали смо унапред 7 ратова у 5 година! (ВИДЕО)

Током интервјуа из 2007. године, пензионисани амерички генерал Весли Кларк је објаснио да је Бушова администрација планирала да спроведе ратове у Ираку, Сирији, Либану, Либији, Сомалији, Судану и Ирану.

Весли Кларк (Фото: Јутјуб)

„Око десет дана након 11. септембра, отишао сам у Пентагон и тамо видео секретара Рамсфелда и заменика секретара Волфовица. Јавио сам се неким људима који су раније радили за мене, а један генерал ме је позвао у своју канцеларију и рекао ми да улазимо у рат са Ираком. Питао сам „зашто?“. Он је рекао да не зна. Рекао је да наша влада очигледно не зна шта да уради поводом терориста, али да може уз помоћ своје војске да сруши ирачку владу. Када имате чекић, сваки вам проблем изгледа као ексер.
Затим сам се поново вратио пар недеља касније, а тада је већ почео рат у Авганистану. Питао сам: „Да ли још увек ратујемо са Ираком?“, а одговорили су ми: „Не, сад је још горе. Постоји план да уништимо седам држава за пет година, а Ирак је био тек прва од њих. На реду су Сирија, Либан, Либија, Сомалија, Судан и на крају Иран“. Договорили смо се да ми никада није показао тај документ, али знам шта сам видео“.
Извор: webtribune

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА