Најновије

Милановић: Нисам вређао Србе, само сам се ругао Вучићу!

Како је рекао за Н1, за њега је прича о изјавама на рачун Србије завршена. Подвлачи да је "све што је рекао тачно" и истиче да има оних који користе много мање књижевни речник у јавности.

Млилановић (Фото: Синхуа)

- То је била рефлексија. Постоји београдска чаршија која би на пет страна света, а то не може тако. Тамо су емисари и хушкачи. И због тога српски народ пати, и у Хрватској - рекао је Милановић.
Бивши премијер Хрватске је, коментаришући обраћање српског премијера Александра Вучића након састанка са амбасадорима у Београду, навео да је чуо јадиковке и да би могао да "са друге стране" нађе много теже увреде. 
- Када некоме кажете да је шака јада, то је зато што глуми шаку. То нећете рећи некоме ко нема менталитет силника или покушаја да буде силник. Ако је то најгора увреда и квалификација, ја могу смислити много горе увреде које његова чаршија и клика упућују нама - рекао је Милановић, оценивши да су много опасније и теже увреде оно што је Вучић говорио у Глини деведесетих. 

Вучићи, да ли смо "шлус"?

Лидер СДП је српском државном врху поручио да укине спорни закон о јурисдикцији, а поновио је да ће у супротном "бити последица". 
- Имам само једну поруку. Господине, укините тај закон и онда смо шлус и онда можемо да разговарамо - рекао је Милановић. 
Такође, рекао је и да он заступа став "никад против Срба, увек против чаршије". 
- Цела прича је одвлачење пажње - оценио је Милановић. 
Након састанка са Стјепаном Месићем Милановић је рекао и да се бивши председник Хрватске "смеје конверзијама и метаморфозама на разним странама". 
- И овде постоје двоструки аршини. Док се за квази-домољубни ХДЗ не може ништа рећи, за СДП се може све. Ми покушавамо да правимо државу по најстрожим стандардима, а ХДЗ по типично балканским - рекао је Милановић. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА