Најновије

ДВЕРИ: Одустајање од референдума у Српској значило би капитулацију пред уценама!

БЕОГРАД - Српски покрет Двери позвао је у уторак водеће представнике власти у Србији да се одупру, како је наведено, "притисцима из одређених међународних кругова који их наговарају да се дистанцирају од референдума у РС и све учине како би референдум био онемогућен".

Бошко Обрадовић (Фото: Двери)

Заједничка данашња изјава амбасадора Управног одбора Савета за имплементацију мира у БиХ, којом су позвали власт Републике Српске да не одржи заказани референдум, донета је без сагласности Руске Федерације и нема никакво правно дејство, оцењују Двери.
"Директно народно изјашњавање по одређеној теми је најдемократскији облик изражавања народне воље, као што је то недавно био случај у Великој Британији или низу референдума у другим европским државама попут Швајцарске, Холандије, Мађарске", наглашавају Двери и додају да је референдум најбољи начин да српски народ у Босни и Херцеговини самостално одлучује о сопственој будућности. У Дверима истичу да би одустајање од референдума значило капитулацију пред уценама из иностранства које тиме не би престале већ би се још више појачале у правцу уништења Републике Српске. "Очекујемо од председника Владе Србије Александра Вучића и председника државе Томислава Николића да се не стављају на страну интереса међународних центара моћи којима је циљ укидање Републике Српске, већ да се ставе на страну свога народа и Народне скупштине РС која је донела одлуку о референдуму", наводи се у саопштењу. Због очекивања овакве одлуке Савета за имплементацију мира у БиХ председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић заказао је конференцију за медије у Дому Народне скупштине за данас у 11:30 часова. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА