Најновије

ЖЕЛИ СУКОБЕ: Угљанин шири ратнохушкачку политику!

БЕОГРАД- Сулејман Угљанин оптужио је Владу Србије да стадион ФК Нови Пазар користи као полигон за излив мржње према Бошњацима, али му исти режим није сметао од 2012. до 2014. док је био министар.

Угљанин (Фото: Јутјуб)

Лидер СДА Санџака, коментаришући јуче инциденте на утакмици Нови Пазар - Црвена звезда, најпре је у саопштењу медијима рекао да „Влада Србије - српски актуелни режим - користи фудбалске утакмице Новог Пазара и новопазарски стадион као полигон за излив мржње и непријатељства према Бошњацима“. Такође, најавио је покретање иницијативе којом би Црвеној звезди и „осталим клубовима чији се навијачи шовинистички односе према Бошњацима“ забранио да играју утакмице у санџачким општинама и градовима у којима традиционално живе Бошњаци. У инциденте на новопазарском стадиону Угљанин је успео да „угура“ и заједничку вежбу припадника полиције Србије и РС на граници са БиХ, коју је објаснио као скретање пажње са проблема Бошњака.
А ти проблеми су, он сада мисли, тешка економска ситуација, „нелегитиман“ акциони план за мањине, неадекватна заступљеност Бошњака у полицији, судству и тужилаштву.
- Још није започет разговор са легитимним бошњачким представницима о редефиницији политичког система Србије и аутономији Санџака, о чему су се грађани већ изјаснили још 1991. као предуслов за политичку егзистенцију Бошњака у земљи - додао је Угљанин, који је потом позвао премијера Вучића да наставе разговоре о решавању питања Бошњака. Угљанин сада игра на ратнохушкачку карту и прикључио се плејади политичара у региону који не схватају да је рат завршен, каже аналитичар Драгомир Анђелковић.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА