Најновије

Без подршке Србије за референдум у РС!

Премијер Србије и председник наше земље, Александар Вучић и Томислав Нииколић, нису данас пружили подршку референдуму у РС, али ни на који начин нису желили да утичу на промену политичких ставова легитимо изабраних политичара у Републици Српској, сазнају "Новости".

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"Србија ће без обзира на одређен разлике у виђењима ситуације у региону, увек подржати спрски народ, грађане РС и њене инситуције", наводи се у саопштењу после састанка челника србије за делегацијом Српске.
Управни одбор Савета за примену мира у БиХ позвао је у уторак РС да не одржи референдум о Дану Републике, 9. јануару, и поручио да неће толерисати било какво кршење Дејтонског споразума, укључујући и покушаје отцепљења.
Референдум о Дану РС најављен је за 25. септембар.
Вучић је раније у току дана изразио жаљење да су они донели одлуке унапред, супротно договореном, изнели у јавност, додавши да је састанак због тога могао да буде и прескочен.
"Увек ћемо да разговарамо са људима из Републике Српске, то је нормално. Али, они су већ рекли шта мисле и какве су одлуке доносили. У сваком случају, за нас је важно да сачувамо нашу стабилност и да људи у Србији имају мир и то је оно што је, чини ми се, најбитније", рекао је Вучић новинарима после полагања камена темељца текстилне фабрике Крај Рашке.
Извор: Novosti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА