Најновије

ПОЗАДИНА: Вучића је у посету Њујорку позвао Бил Клинтон, председник Америке који је бомбардовао Србију!

БЕОГРАД - Председник српске владе учествоваће 21. септембра на редовном годишњем састанку Клинтонове глобалне иницијативе.

Бил Клинтон (Фото: Синхуа)

На позив некадашњег председника САД Била Клинтона, премијер Србије Александар Вучић учествоваће 21. септембра на редовном годишњем састанку Клинтонове глобалне иницијативе, за време боравка у Њујорку на генералној дебати Генералне Скупштине Уједињених нација.
У сесији, ће осим Вучића и Клинтона, учествовати и градоначелник Сребренице Ћамил Дураковић, али и ћерка бившег председника америке и потпредседница фондације Челзи Клинтон, холивудски глумац и режисер Бен Афлек и девојчица из Сребренице.
Имајући у виду плејаду учесника, политички аналитичар Бранко Радун оцењује да ће се премијер наћи у својеврсном политичком сендвичу, јер су наклноњени Бошњацима.
- Имајући у виду њихове ставове, питање је да ли ће премијер Вучић успети да прогура и одбрани став Срба и Србије. Познати је да је цела та фракција наклоњена муслиманима у Босни и увезана лобистички са муслиманским светом, отуд и нема дилеме да су на страни Бошњака. Иначе, то је веома утицајна трибина, и учешћем на њој се ради на имиџу земље. Позитивно је и што може да буде и улазница да се дође до неких утицајних људи - каже Радун.
У позивном писму, Клинтон је истакао да веома цени напоре премијера Вучића да унапреди мир и процес помирења на Балкану, а посебно посету Сребреници у јулу 2015. У том контексту је и позвао премијера Вучића да учествује у сесији годишњег састанка Клинтонове глобалне иницијативе.
Конференција ће бити одржана на највишем нивоу - отварају је премијер Италије Матео Ренци и председник Аргентине Маурисио Макри, а учествују најпознатији људи из јавног и политичког живота Америје али и други светски званичници.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА