Најновије

КИНЕЗ ПОСТАВИО АМЕРИКАНЦЕ НА МЕСТО: Инцидент приликом Обаминог доласка на Г20! (ВИДЕО)

Долазак америчког председника Барака Обаме на самит Г20 у Кину, обележио је инцидент.

Барак Обама и Си Ђипинг (Фото: Јутјуб)

При слетању америчког авиона, Обама се руковао са групом кинеских званичника, када је један повикао на америчке новинаре да се повуку, пренела је агенција Ројтерс. Кинески званичник је покушао да натера новинаре, па чак и неке званичнике Беле куће, да се одмакну од председника. У инциденту се затекла и саветница америчког председника за безбедност Сузан Рајс и њен заменик Бен Роудс, које је кинески званичник такође покушао да удаљи.
Кад је званичник Беле куће рекао кинеском колеги да је новинарима допуштено да снимају долазак Обаме, он је повикао: "Ово је наша земља. Ово је наш аеродром".
Ово је последња посета америчког председника Кини пре напуштања функције.
Председник Кине Си Ђинпинг је данас званично отворио дводневни самит лидера највећих светских економија, Групе 20 и рекао да је потребан њихов договор о мерама за стварање новог замаха привредног раста и за избегавање протекционизма.
На почетку Г20 који се одржава у источном кинеском граду Хангџуу, Си се руковао и фотографисао с лидерима, укључујући председника САД Барака Обаму, немачку канцеларку Ангелу Меркел и руског председника Владимира Путина.
У уводном излагању, Си је саопштио да се светска економија опоравља, али циљ је превазилажење вишеструких изазова у финансијама, трговини и инвестицијама. Извор: Gardijan

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА