Најновије

Чешки генерал открио зашто је ово најбољи моменат да НАТО нападне Русију

Чешки генерал-мајор у резерви Хинек Блашко у интервјуу за "Парламентни лист" коментарисао је могуЋи сукоб између Русије и НАТО-а и као одговор испричао виц.

НАТО (Фото: Синхуа)

Новинари су подсетили официра да се НАТО оружје, укључујуц́и и оружје за масовно уништење, налази све ближе руским границама.
Један читалац новина питао је да ли се треба плашити најгорег - сукоба Северноатлантског пакта са Русијом. Генерал је на питање одговорио вицем.
- На интернету иде овакав виц. Обама и његови генерали расправљају у Пентагону и не могу да се договоре када је најбоље да нападну Русију. На крају питају Французе. Французи кажу: ’Ми не знамо, али сигурно не на зиму. Ствар ће се лоше завршити‘. Онда су одлучили да питају Немце. Немци су одговорили: ’Ми не знамо, али сигурно не на лето. Већ смо покушали‘. Шта да се ради? Неко је предложио да питају Кинезе, јер су они прогресивни и увек имају нове идеје. Питали су Кинезе: ’Када је најбоље време да се нападне Русија?‘ Кинези одговарају: Управо сада! Русија је почела да гради ’Снагу Сибира‘, ’Турски ток‘, космодром ’Восточни‘, мост на Криму, а у блиској будућности Руси желе да унапреде Бајкалско-амурску магистралу, граде нове спортске објекте за Светско првенство у фудбалу и атлетици, планирају да производе нафту на Арктику… Све у свему, сада им је потребно што је могуће више заробљеника! - одговорио је генерал.
Блашко је, такође, цитирао дело Јарослава Хашека "Доживљаји доброг војника Швејка у светском рату“. Новинари су га питали да ли би се у случају "традиционалног рата са Русијом“ могли поновити неки догађаји из Првог светског рата - "мноштво дезертера, стварање тзв. легије и тако даље“.
- Окружни начелник и ја смо увек говорили: ’Патриотизам, оданост дужности, усавршавање, то је право оружје у рату‘. Подсећам вас на то управо данас, када ће наше трупе ускоро прећи преко границе - као одговор генерал је цитирао Хашека. У интервјуу је Блашко, такође, дао подршку председничком кандидату на изборима у САД Доналду Трампу, аргументујуц́и је тиме што он не може да замисли жену на челу најмоћније државе света, после "свега што смо доживели са најмоћнијом женом у Европи“.
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА