Најновије

ХАОС ИЗНАД ЦРНОГ МОРА: Сухоји "грубо" пресрели америчке шпијунске авионе који су покушали да пређу границу!

Амерички шпијунски авиони два пута су покушали да приђу руској граници преко Црног мора, известило је руско Министарство одбране.

П-8 и Су-27 (Илустрација: Правда)

"7. септембра, амерички осматрачки авиони П-8 Посејдон два пута су покушали да приђу руској граници преко Црног мора и то са искљученим транспондерима", рекао је представник Министарства одбране Руске Федерације генерал-мајор Игор Конашенков. Како је нагласио, ловачки авиони СУ-27, који су пресрели америчке шпијунске авионе, учинили су то стриктно водећи рачуна да се не наруше међународна летачка правила, преноси РТ.
Ројтерс је нешто раније пренео оптужбе двојице неименованих чиновника америчке војске, који су изнели примедбе на "небезбедно и непрофесионално" пресретање америчких шпијунских авиона током њихове "редовне патроле" изнад Црног мора.  Они тврде да су руски ловци СУ-27 летели на свега три метра од америчког авиона, и да је "обрачун" трајао читавих 19 минута.
Како тврде неименовани званичници, амерички шпијунски авиони су летели 12 сати, а иако је током сваког лета уобичајена интеракција са разним летелицама, само је овај сусрет њихов пилот окарактерисао као "небезбедан". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА