Најновије

Амазон преполовио цену новог таблета

Амазон је скоро преполовио цену таблета Фире и додао је своју популарну функцију, гласа помоћника Алекса, у нади да ће тај унапређен уређај примамити купце у предстојећој сезони празника, упркос општем паду продаје таблета.

Илустрација - фото Принтскрин

Нови Фире ХД8 коштаће 90 долара у односу на претходних 150. Батерија ће трајати 12 сати у односу на претходних осам сати, а основна меморија је удвостручена на 16 гигабајта. 
Највећа промена је да ће таблет имати функцију Алекса, то значи да када корисници притисну и држе Хоме дугме могу да питају помоћника за било шта, од извештаја о времену до питања о вестима, а могу и да наложе уређају да прилагоди светла или температуру на компатибилним смарт кућним уређајима. 
Тржиште таблета уопште је у паду. Већина људи који су желели таблет су га купили и не виде да има много разлога да купују неки савршенији модел. Светске испоруке таблета пале су за 12,3 одсто на 38,7 милиона у другом кварталу ове године, према фирми Интернатионал Дата Цорп. 
Међутим Амазон чије седиште је у Сијетлу, успео је да повећа свој удео у овом тржишту смањењем цена свог таблета Фире и подстицањем људи да купе више него један таблет. Њихов основни модел, без много додатних функција, кошта само 49 долара.
ИЗВОР: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА