Најновије

СРБИ ИЗДОМИНИРАЛИ УСРЕД ХРВАТСКЕ: Србија је светска сила у саватеу (ФОТО)

Репрезентативци Србије у саватеу поновили су историјски успех и освојили друго место у свету у том борилачком спорту.

Доминација усред Хрватске (Фото: Савате савез Србије)

Испред Србије се једино нашла Француска, чији је то национални спорт, док је иза Србије остало преко четрдесет земаља, учесница Светског првенства у саватеу.

Иако је Француска освојила највише медаља на тaкмичењу, најуспешнији клуб на свету је СК „Војводина“ из Новог Сада, са три освојене медаље (једном златном, једном сребрном и једном бронзаном медаљом).

У  дисциплини асо савате,  Србија је освојила две златне, две сребрне и две бронзане медаље.

Горан Бајшански из новосадске „ Војводине“  је у категорији +85 килограма победио Белгијанца Мингета Беноита и постао двоструки светски првак (био је и универзитетски светски првак). Друга златна медаља припала је Стефану Јањатову из СК “ Банат“, Зрењанин,  који је у категорији до 75 килограма савладао Италијана Кристијана Риверу.

Успех су постигле и наше репрезентативке Нада Миладинов из  СК "Арена"- Иђош и Кристина Џолић из новосадске „Војводине“ које су освојиле сребро. Миладинова је у категорији до 48 килограма изгубила од Францускиње Аделин Меј, а Џолићева је у категорији до 56 килограма поражена од Францускиње Мигниер Матилд.

Синиша Зељковић из СК „Војводина“- Нови Сад и Јован Стевановић из СК "Горан Остојић"- Београд освојили су бронзане медаље.

Такмичаре је водио селектор Мирослав Оџић и тренери Слободан и Ивана Попов и Дејан Гавриловић, уз председника Савате савеза Србије Миодрага Ракића.
Да ова борилачка вештина постаје све популарнија, показује и податак да се број учесника са прошлог првенства повећао са 250 на 350 такмичара, из преко 40 земаља света.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА