Најновије

ГРЧКА: Земље ЕУ немају план ако Турска погази споразум о имигрантима

АТИНА - Земље Европске уније не би биле спремне да се изборе са још једним великим приливом миграната, уколико би пропао споразум са Турском, склопљен у циљу ограничења прилива миграната и избеглица, упозорио је данас грчки министар за миграције Јанис Музалас.

Мигранти из Африке (фото: Јутјуб принтскрин)

Он је изјавио да би се Грчка и друге европске земље "нашле пред озбиљним испитом" кад би пропао споразум са Турском, постигнут у марту, пренела је агенција АП.
Тензије између ЕУ и Турске су порасле након неуспелог покушаја војног пуча у тој земљи и чистки које су турске власти покренуле против присталица муслиманског верског вође Фетулаха Гулена, којег сматрају организатором пуча.
Музалас је у изјави за приватну телевизију "Скаи" истакао да "ниједна земља у Европи није спремна" за репризу масовног прилива миграната и избеглица из прошле године.
Један неименовани званичник грчке владе је јуче за АП рекао да се споразум између ЕУ и Турске засад примењује и да је број избеглица које стижу на грчка острва са оближње турске обале и даље низак.
Око милион миграната и избеглица у потрази за бољим животом у Европи је од почетка 2015. до марта ове године стигло из Турске у Грчку.
Тај прилив је значајно смањен захваљујући споразуму ЕУ и Турске, као и томе што су Аустрија и балканске земље затвориле своје границе за илегалне мигранте.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА