Најновије

3,2,1 РАТ ЗА СВЕМИР ПОЧИЊЕ: Руска војска лансирала сателит помоћу којег ће се управљати надземним средствима Ваздушно-космичких снага (ФОТО)

Сателит у војне сврхе лансиран са руског космичког центра "Плесецк" стигао је на орбиту након успешног лансирања, носећи тајанствени оптички уређај за осматрање и управљање.

Руски сателит (Фото: mil. ru)

Лансиран на модификованој ракети-носачу "Сојуз", класификовани војни сателит полетео је касно у понедељак, те је стигао на планирану орбиту, где ће помоћи у надгледању других руских летелица високо изнад планете, те вршити функцију управљања надземних средстава Ваздушно-космичких снага, наводи се у кратком саопштењу Министарства одбране.

Руски сателит (Фото: mil. ru)

Сателит је опремљен посебном оптичком опремом за коју је војска саопштила да ће јој омогућити прављење фотографија са површине Земље, али који има још неке функције које надопуњују сврху војног уређаја. Слично је било и лансирање у јуну 2017. године, када је руска војска саопштила да је на орбиту постављена сонда за снимање других објеката на орбити.

Руски сателит (Фото: mil. ru)

Непозната летелица облеће око Беле куће! Америка подигла своје ловце а особље је хитно евакуисано! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА