Најновије

РУСКИ ТАЈНИ ФАЈЛОВИ О НЛО: Сви сукоби војске и НЛО, завршили су се трагично, 3 авиона су претворени у прах

Током 1940-их и 1950-их година, НЛО-манија је захватила САД, па су новинске странице биле попуњене извештајима о летећим тањирима, људима у црном и ванземаљским отмицама.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Али када су сустрети са ванземаљцима постали споредна ствар у САД, њихови комунистички непријатељи су такође били уздрмани мистериозним сустретима са НЛО-има.
Отприлике у исто време су Совјети такође почели да повећавају број контаката са ванземаљцима и извештаја о свемирским летелицама које улазе у ваздушни простор над Русијом.
НЛО истраживач и аутор рођен у време Совјетског Савеза, Пол Стонхил, је рекао за Дејли стар: “Совјети су били шокирани да толико НЛО-а може да продре у њихове границе и у суштини раде шта хоће без икакве контроле из Кремља.“
“Било је много више случајева директних сустрета него у САД, и све што је летело изнад Совјетског Савеза било је је веома заинтересовано за тајна војна постројења.“
Током Хладног рата и свемирске трке Совјетске снаге су се често сукобљавале са НЛО-има.
Стонхил је рекао: “Кремљ је био параноичан, али нису могли да ураде ништа по том питању.“
“Покушавали су у неколико наврата, када су стизала наређења са врха да се оборе НЛО-и, или су локални команданти то преузимали на себе.“
“Међутим, то се увек завршавало лоше по њих.“
Истраживач, чији су текстови објављени на 11 језика, ископао је записе о потпуној тајности над феноменима у Совјетском Савезу.
Велике зверке Кремља би одбациле било какве јавне извештаје о феноменима као “превару извршену од стране Западних сила.“
Тајни истраживачки програм под називом СЕТКА је основан 1977. године након Петрозаводског инцидента у којем се 48 НЛО-а појавило у атмосфери широм Совјетског Савеза.
Овај инцидент је уочен у индрустријском граду Петрозаводск, када се велики светлећи објекат појавио на небу – наизглед усмеравајући светлости ка Земљи.
Циљ програма је био да се установи шта су ти НЛО-и били – са потврдом Совјетске власти да летелица не може бити пореклом са Земље.
Стонхил је рекао да је већи део архиве програма остао под кључем, али је додао да је она преношена између врхунских војних умова и научника комунистичке државе.
Такође су тада давани формулари било ком совјетском војнику, морнару или пилоту који је пријавио НЛО сусрет, како би поднели потпуно детаљан извештај.
Он је рекао: “То је било толико обилно да се заиста запитате колико су Совјети знали.“
Крвави сусрет између ванземаљске летелице и Совјетских снага се догодио 1953. године, убрзо након смрти Јосифа Стаљина.
Велики НЛО, за који су сведоци у почетку мислили да је дирижабл, се појаво изнад тајге у Сибиру.
Совјетски војни шефови су послали посебан војни одред у то подручје.
Када су покушали да приступе летелици са авионима, три совјетска авиона су само “изгорела,“ каже Стонехил.
Тајно наређење је издато совјетким снагама током средине 1960-их, дајући руским командантима строга упутсва да “не пуцају на НЛО-е, да их оставе на миру.“
Стонехил је рекао: “Ванземаљци би узвратили ударац и уништили све чиме би јединица пуцала на њих.“
“Они би дезинтегрисали авионе, а у неким случајевима би НЛО-и такође напали први.“
Он је додао: “Ниједна влада не жели да буде немоћна када се суочи са претњом, и због тога су Совјети били веома уплашени.“
Али упркос овим насилним сукобима, он каже да је већина совјетских сусрета окарактерисана као да ванземаљска летелица једноставно “посматра“ активности.
Он је рекао: “То је као да су били под микроскопом. Било је извештаја да су већина НЛО-а, ако не и сви, били присутни на совјетским свемирским лансирањима.“
“Чинило се да летелица зна за свемирске луке и тајне објекте.“
Међутим, он је додао да мотивација онога ко год да пилотира НЛО-ом остаје мистерија.
Стонхил је разговарао са бившим војним обавештајцима, владиним званичницима и совјетским научницима да би открио дубине совјетских сусрета са НЛО.
Он је имао бројне књиге објављене на ову тему, као што је Мистериозно небо: Совјетски НЛО феномен, Совјетски НЛО фајлови и НЛО досије Русије.
Његова најновија публикација се бави темом “НЛО сусрета“ у совјетским морима, како је руска морнарица сада наишла на необјашњиве објекте испод мора.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА