Најновије

Вучић плаши народ са НАТО

Нема бојазни од сукоба на Балкану у које би Србија била уплетена, јер има одличну сарадњу са НАТО-ом, каже Владан Живуловић, председник Атлантског савета Србије, поводом изјаве председавајућег Војног одбора алијансе, генерала Петра Павела који је осврнувши се на могуће сукобе у региону казао да НАТО мора да буде способан да одврати противника и брани своје чланице.

Вучић (Фото: Синхуа)

Бура у чаши воде подигла се пошто је српски премијер Александар Вучић изјавио да је генерал вероватно мислио на Србију и Републику Српску.
- Разочаран сам таквом изјавом, али није моје да му узвраћам. Не би требало да нам прете, јер никоме нисмо претили. Надам се да нико не сања такве снове, Србија не може да се мери са НАТО-ом, али није и неће бити слаба каква је била - рекао је Вучић и додао да што пре жели да разговара са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, јер не жели никакве туче и сукобе.
Живуловић каже да се не слаже са Вучићем, јер не спорећи да је тачно да до проблема у региону може да дође у државама које нису чланице Алијансе, тврди да у том кошу никако није Србија.
- Не може код нас, јер смо земља потписница ИПАП споразума, као највишег облика сарадње и иначе имамо одличне односе са НАТО-ом. Верујем да је генерал Павел мислио на Македонију, где има тензија између Македонаца и Албанаца који би могли да ескалирају и на Босну и Херцеговину где расте број вехабија и опасност од исламског тероризма. На Косову такође може да буде немирно због формирања Суда за ратне злочине, односно због листе Хашког трибунала на којој има и људи из косовске власти реално може доћи до проблема - појашњава Живуловић.

Пад Меркелове крај ЕУ

Александар Вучић се плаши да није далеко од истине да би пораз канцеларке Ангеле Меркел идуће годне на изборима у Немачкој значио крај ЕУ.
- Меркелова је била једна адреса на коју се могло обратити када постоји проблем. А, ко ће сутра да нас позове, и нас и Хрвате - запитао је премијер.

Референдум у РС је безопасан

- Сарајево се буни због предстојећег референдума у Републици Српској, али реч је о изјашњавању народа и исказивању њихове воље о Дану Српске, и ту не видим никакве разлоге за тензије. Јасно је све и сви знају о чему се ради - оценио је Владан Живуловић.
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА