Најновије

ИСТРАЖИВАЊЕ ДОКАЗАЛО: Менструација открива колико дуго бисте могли живети

На који је начин менструација повезана са животним веком открило је велико истраживање у којем је учествовалоо 16.000 жена.

Илустрација,(фото: lowerabdominalpainguide.org)

Опсежно истраживање универзитета у Сан Дијегу чији су резултати објављени у часопису "Menopause" проучавало је податке 16.000 жена у менопаузи. Међу испитаницама које су прву менструацију добиле с 12 или више година те у менопаузу ушле с 50 или више година било је највише оних које су доживеле 90 година.
"Пронашли смо да жене које менструацију добију касније, имају мање здравствених проблема, попут болести срца, и жене које уђу у менопаузу касније, чешће су одличног здравља што може бити објашњење нашег открића", изјавио је аутор истраживања Аладин Шедеб.
Међу женама које су касније добиле менструацију и ушле у менопаузу такође је било мање пушача, као и оних које болују од дијабетеса. Аутори истраживања истичу да су додатна истраживања потребна како би се тачно одредило зашто та повезаност постоји, али и из досадашњих истраживања јасно је да здраве навике и здрава менструација значе дуг и здрав живот.
Извор: Zadovoljna.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА