Најновије

КИНЕЗИ НАМ НУДЕ РАКЕТЕ ДОМЕТА 300 КМ: Ако их узмемо, нико нам више неће претити!

Србија је добила сјајну понуду за модернизацију војске! Кинези Србији понудили ракете домета 300 километара!

ФД-2000 (Фото: Синхуа)

Пекинг је спреман да испоручи најмодерније крстареће ракете и ПВО ракетни систем ФД-2000, који је моћнији од руског С-300. Кинезима је стало да Балкан дугорочно буде стабилан. Процењују да је то могуће само ако је Србија војна сила. Народна Република Кина је заинтересована да учествује у најављеној модернизацији и опремању Војске Србије. Властима у Београду већ су достављене прве незваничне понуде у којима нам се нуде најмодерније крстареће ракете и ракетни системи, и то по ценама које су знатно ниже од тржишних.
Пекинг је спреман да нам испоручи вишецевни ракетни систем са крстарећим ракетама домета од чак 300 километара, али и надмоћни ПВО ракетни систем ФД-2000, који је према речима стручњака моћнији од легендарног руског С-300!
Та понуда је део међудржавне сарадње између Србије и Кине. Наоружање које нам је понуђено представља последњу реч кинеске војне технике. Ако бисмо те системе имали у свом арсеналу, нама више нико не би смео лако да прети. Колико су то озбиљни системи, говори податак да је Турска хтела да купи ФД-2000, али је под притиском Запада одустала. Нама се овај систем нуди под веома повољним условима.
- Кинези су врло расположени за војну сарадњу са нама. Овај ПВО који нам нуде је можда бољи и од руског С-300. Турци су то хтели да купе од Кине, али су одустали у последњи час пошто су их притисли Американци...У кинеској понуди је веома интересантан и тај вишецевни ракетни систем домета од 300 километара који има крстареће ракете „земља-земља“. То колико знам нуде по најповољнијим условима, а спремни су и да се елементи ракета склапају у фабрикама наменске индустрије у Србији- закључује војни коментатор „Политике“, Мирослав Лазански.
-Кинеска војна индустрија функционише између копирања страних технологија и стварања сопствене производње. Због тога Кина има јак интерес да нуди повољне услове озбиљним земљама, јер су им досад клијенти биле само сиромашне земље Азије и Африке. Они врло креативно решавају проблеме -сматра војни аналитичар Александар Радић.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА