Најновије

НА ЗАПАДУ НИШТА НОВО: Стефановић незадовољан разговорима у Бечу!

Србиjа не може бити веома задовољна Самитом о избегличкоj кризи коjи jе данас одржан у Бечу, jер ниjе чула конкретна решења, оценио jе министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

Небојша Стефановић (Фото: Синхуа)

Oн jе, у изjави новинарима, казао да се премиjер Aлександар Вучић обратио учесницима скупа на коjем jе разговарано врло отворено о потешкоћама коjе имаjу све земље у мигрантскоj кризи.
„Не могу рећи да Србиjа може бти веома задовљна Самитом, jер нисмо чули конкретна решења“, казао jе Стефановић коjи jе био члан српске делегациjе на скупу коjи jе иницирао аустриjски канцелар Kристиjан Kерн.
„Истакли смо да jе Србиjа добила наjмање новца од свих држава коjе се налазе у овом делу Eвропе. Нисмо кукали, нити jе премиjер молио, али смо указали колико jе то мало и колико Србиjа чини и улаже да мигрантска криза буде што мања“, обjаснио jе он.
Стефановић каже да jе тражено да се новац, коjи се додељуjе не даjе само невладином сектору, зато што он не учествуjе у управљању мигрантском кризом.
„Не тражимо новац за неке коjима jе то постао бизнис. За нас мигрантска криза ниjе постала бизнис, тражимо новац за воjску и полициjу, државне органе коjи учествуjу у управљању мигрантским центрима, заштити границе и слично“, нагласио jе министар.
Према његовим речима, све земље су се сложиле да jе потребна чвршћа контрола спољне границе EУ, заштита од илегалних прелазака, али и размишљаjу како да се инвестира у земље порекла миграната. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА