Најновије

СРПСКА РЕКЛА СВОЈЕ: 99,8 посто изашлих заокружило "ДА"!

Према првим незваничним резултатима, занемарљиво мали проценат гласачкин листића није садржао исправан потврдни одговор.

Српска рекла "Да" (Фото: Јутјуб)

Према подацима Републичке комисије за провођење референдума са обрађених 71,09 % гласачких места на којима је гласало 425.715 гласача, 99,79 % њих изјаснило се са "да". "Према уоченој динамици пристизања резултата, очекујемо да излазност гласача на овом референдуму буде између 59 и 60 одсто", рекао је предсједник Комисије, Синиша Каран. Каран је рекао да ће више информација бити познато сутра у 12 часова. У Републици Српској је одржан референдум на којем су грађани Српске одговарали на питање "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?".
Стање безбедности на подручју Републике Српске је добро, гласачка места која су била организована због одржавања референдума о Дану Републике Српске су затворена, а на гласачким местима није забележен ниједан инцидент, саопштено је из МУП-а Српске. Премијерка Српске Жељка Цвијановић рекла је да је референдум био успешан и да је Српска показала пун демократски потенцијал. Члан Председништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је да је најважније да је референдумски дан у Српској прошао мирно и да је коначно "стављена тачка на ту причу". Извор: РТРС/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА