Најновије

СТРАШНА ПРЕТЊА ЗА ПРЕДСЕДНИКА РС: Вехабије спремне да убију Додика!

Председнику Републике Српске Милораду Додику угрожен је живот уколико оде у Тужилаштво у Сарајеву на саслушање због одржавања референдума о Дану Републике Српске.

Милорад Додик (Фото: РИА Новости)

Група вехабија која има базу у џамији краља Фахда, удаљеној само неколико стотина метара од зграде Тужилаштва, спрема се да нападне Додика и врло је могуће да би могао проћи управо као бивши либијски председник Гадафи, кога је разуларена гомила линчовала.
Овакав црни сценарио је умало избегнут приликом прошлогодишње посете премијера Србије Александра Вучића Сребреници, када је група екстремиста уз повике „Алаху егбер” покушала да убије Вучића камењем. Колика је њихова снага најбоље говори то што за овај покушај атентата до сада нико није одговарао.
- Постоји много разлога због којих би Додик био у много тежој ситуацији него Вучић и имао би далеко мање шансе да преживи овакав напад. Џамија се званично налази на територији Садудијске Арабије, која је била финансијер њене градње, и нико од безбедносних структура у БиХ ту нема приступ. Можемо само претпоставити какво би све оружје терористи могли у њој да сакрију. Зато је Додик исправно проценио да не треба да иде на саслушање у Тужилаштво БиХ - тврди извор за исти лист.
И стручњак за безбедност, како наводе извори, Џевад Галијашевић, који је још једном поновио да председник РС ни у ком случају не сме отићи у Сарајево у Тужилаштво, јер се одатле, како тврди, жив не би вратио. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА