Најновије

"ТАЈНИ САСТАНАК" У ВАТИКАНУ: Ево шта је СПЦ одговорила српским медијима!

БEOГРAД - Српска православна црква негирала jе данас да jе званична црквена делегациjа била на “таjном састанку” у Ватикану, током коjе jе била у “комуникациjскоj изолациjи”.
Београд (Фото: Јутјуб принтскрин)

Београд (Фото: Јутјуб принтскрин)

У саопштењу СПЦ се наводи да jе полазна и завршна поента тог сусрета био искрени диjалог и међуцрквена сарадња, те jе трочлана делегациjа, поред разговора с папом фрањом, имала и низ других сусрета, а присуствовала jе и литургиjи у базилици Светога Петра, где jе званично представљена верницима и поздрављна као „синодска делегациjа СПЦ”, предвођена митрополитом Aмфилохиjем. “Разумемо и наручиоце и извршиоце овакве интерпретациjе у Загребу, срочене и пре самога "сусрета на врху" у Ватикану, али никако не разумемо њихове београдске агитаторе и пропагаторе”, наводи се у саопштењу СПЦ. Додаjе се да jе трочлана делегациjа имала и заjеднички интервjу Латеранскоj TВ. Вест о “таjноj” посети делегациjе СПЦ Ватикану пренео jе jуче загребачки Jутарњи лист, а данас и део београдске штампе. У црквеном саопштењу се истиче да jе током тог сусрета било речи о искреном диjалогу и међуцрквеноj сарадњи на пољу сведочења и обjављивања jеванђељских начела и вредности у свету препуном краjности. Tаj такав свет - од мрачњачког верског фанатизма до антихришћанског и у краjњоj линиjи нехуманог секуларизма - представља категорички императив нашега времена и битан садржаj одговорне мисиjе цркве у свету, наводи се у саопштењу. СПЦ додаjе да су у том разговору “осветљени или бар дотакнути” сви важниjи аспекти међуцрквених односа, диjалога и сарадње. Званичну делегациjу СПЦ чинили су митрополит црногорско-приморски Aмфилохиjе, епископ бачки Иринеj и професор Дарко Tанасковић. Делегациjа СПЦ се у Ватикану састала са папом Фрањом, а разговор са њим jе био “срдачан, искрен и отворен”. “И то не у уобичаjеном дипломатском значењу тих речи, него у истински хришћанском, духовном смислу. Са обе стране се тежило истиновању у љубави, по речима светог апостола Павла, без лукавштина и пренемагања”, наводе из СПЦ.
Прочитајте још:ПРОРОЧАНСТВО САВРЕМЕНОГ НОСТРАДАМУСА: Највећи живи визионар открива шта нас све чекаAмфилохиjе: Ниjе било речи о доласку папе у Србиjу
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА