Најновије

Јанковић: Напад на НВО је резултат мржње према њима

БEOГРAД - Разбиjен излог на Kући људских права резултат jе атмосфере мржње и хушкања против невладиних организациjа, а коjа се у поjединим изjавама и текстовима већ одавно пласира, изjавио jе данас Заштитник грађана Саша Jанковић.
Саша Јанковић (Фото: ЈуТјуб)

Саша Јанковић (Фото: ЈуТјуб)

Oн jе рекао новинарима да се пред необавештеним грађанима Србиjе ствара утисак да jе реч о неким људима коjи раде супротно интересима Србиjе, за неке туђе или своjе сопствене интересе и нагласио да jе сигуран да људи у НВO неће променити начин на коjи мисле и начин на коjи раде. Истакао jе да jедино што сме и мора да се промени jе да они коjи сматраjу да jе легитиман напад на институциjе, удружења, грађане, а коjи се на jавноj сцени залажу за принципе поштовања достоjанства других, равноправност, уважавање различитости мишљења, значаj владавине права - мораjу да промене своjе понашање. "Oни коjи сматраjу да jе легитимно напасти те људе, мораjу да промене своjе понашање, а то ће учинити jедино ако се суоче за заиста ефикасном акциjом и реакциjом државних органа, а не само са речима и крокодилским сузама", рекао jе омбудсман. Jанковић jе изразио наjдубље разочарење и забринутост због такве врсте насиља истакавши да такви инциденти нису наивни те да се не сме, не може и не треба потценити, као и да се зна ко мора да реагуjе и ко има одговорност. "Дакле, ако Србиjа планира да напредуjе и по питању људских права и по питању безбедности, онда се морамо вратити концепту људске безбедности, националне безбедности, а не враћати се на пут државне безбедности", рекао jе Jанковић. Oн сматра да су НВO коjе штите људска права и залажу се за њих у ствари наjбољи савезник државне политике владе Републике Србиjе у њеним прокламованим циљевима напретка ка стандардима људских права и владавине права и утолико jе, каже, ситуациjа у коjоj се хушка на невладине организациjе апсурдниjа, тужниjа, али нажалост и опасниjа.
Прочитајте још:Вучић из Давоса провоцирао Хрвате и Бошњаке: Молили су! (ВИДЕО)УДАР НА „ДЕМОКРАТЕ“: Разбили прозоре „Куће људских права и демократије“ у Београду
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА