Најновије

Нетањаху тражи од САД да му због Ирана повећају војну помоћ

Израел рачуна на повећање америчке војне помоћи јер му је то потребно да направи баланс са нараслим могућностима Ирана након укидања санкција – рекао је Бењамин Нетањаху.
Бењамин Нетанијаху (Фото: Јутјуб)

Бењамин Нетанијаху (Фото: Јутјуб)

Израелски премијер је наступио на Међународном економском форуму у Давосу. Међутим, он је ово рекао у том швајцарском граду водитељу телевизије CNN Фариду Закараји. Притом се није либио да каже: „Најбољи начин да се заустави иранска агресија јесте – јачање савезника Америке, међу којима је први и главни – Израел. Ми о овоме управо преговарамо са САД. Ја преговарам са председником Обамом о меморандуму о помоћи САД Израелу за наредну деценију”. Нетањаху је објаснио да актуелни “меморандум” важи до 2017. године, а Израел – у складу са њим – од САД добија 3,1 милијарди долара војне помоћи годишње. „ Сада разговарамо о већем пакету. Упозоравамо да ће та сума чак и за десет година избледети у поређењу са огромним новцем који добија Иран. Надам се да ћемо преговоре успешно завршити. Очекујем да ће то бити наредног месеца”. Нетањаху је у Давосу разговарао са потпредседником САД Џозефом Бајденом и државним секретарем Џоном Керијем. Израелски лист “Хаарец” објавио је да америчка званична делегација за преговоре о новој десетогодишњој помоћи стиже у Тел Авив наредне недеље. Други израелски медији пишу да Нетањаху тражи да помоћ буде дигнута до пет милијарди евра годишње и да је Белој кући и Пентагону већ послао списак наоружања које му је потребно. У Израелу се процењује да ће Техеран наредних месеци – захваљујући укидању санкција – доћи у посед око сто милијарди долара својих замрзнутих капитала.
Прочитајте још:СОВЈЕТСКО ЧУДОВИШТЕ: Чувени Т–35 тенк реконструисан у Русији (ВИДЕО)САМЕ СУ КРИВЕ: Овако келнски имам оправдава мигранте-силоватеље!МОЛДАВИЈА ПРЕД ТОТАЛНИМ КОЛАПСОМ: Настављају се масовне анти-западне демострације (ВИДЕО)
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА