Најновије

"Руска војска спречила Обаму да сруши Асада"

Руски ваздушни напади у Сирији донели су значајне успехе, Сиријска војска све више напредује на терену, а делује да су Обамини напори да нађе решење за сукобе пропали, наводе амерички медији.
Руска база Хмејмим у Сирији (Фото: Руско министарство одбране)

Руска база Хмејмим у Сирији (Фото: Руско министарство одбране)

Сада не постоје јаки разлози да Вашингтон тражи оставку сиријског председника Башара ал Асада. После 3 и по месеца немилосрдних ваздушних напада Руске армије, све је мање вероватно да ће Асад бити уклоњен са власти, упркос петогодишњим протестима против његове владавине, тврде добро обавештени Американци.

"САД морају да признају војни успех Русије"

Руска војна интервенција помогла је сиријским снагама да напредују на неколико фронтова, укључујући ту северне, јужне и централне регионе у земљи. Из тих разлога, САД више немају моћ да диктирају услове преговарања, као ни да захтевају да у њима учествују групе које Русија и изабрана сиријска влада сматрају "терористима". Амерички министар одбране Чак Хејгел изјавио је да је спољна политика САД-а "ухваћена у замку" истицањем захтева да Асад мора да оде са власти. Уместо тога, сматра Хејгел, америчка администрација требало је да постави питање "Шта долази после Асада"? Што је још горе по политику САД-а, руски војни успеси избацили су на видело америчку недоследност у Сирији и на целокупном Блиском истоку. По речима аналитичара Симора Херша, америчка војска "мора да призна руски војни успех у Сирији". - Мржња Вашингтона према Асаду, као ни антируска политика никада нису били логични. САД треба да се окрену блискијој сарадњи са Русијом да би се победио заједнички непријатељ, а то су џихадисти - закључује Херш.
Прочитајте још:ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМАК: Суперсонични бомбардер полива положаје терориста (ВИДЕО)Сириjска воjска освоjила стратешки важан град у ДериНови амерички дрон оборен од стране „старе“ совјетске ракете (ВИДЕО)
Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА