Најновије

СРБИЈА ЋЕ БИТИ ОКОВАНА: Овакво време још нисте видели јер оно што следи паралисаће и вирусе!

После снега, метеоролози су најавили ледену кишу која ће у комбинацији са кошавом буквално оковати Србију. У градовима Србије температура ће се кретати од чак минус 10 до око четири степена испод нуле.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Републички хидрометеоролошки завод, који је јуче објавио наранџасти аларм, упозорио је да ће до данас ујутру у централним и јужним пределима Србије доћи до стварања снежног покривача и до 30 центиметара. - Имаћемо и снежне наносе услед јаког ветра у планинским пределима и кошавском подручју, нарочито у доњем Подунављу и јужном Банату. Ујутру и пре подне снег ће накратко престати да пада, осим на истоку и југоистоку земље, а увече ће почети да пада киша која ће се због ниске температуре ледити при тлу – истакли су у РХМЗ. Према њиховим најавама, ледена киша чека нас сутра ујутру у нижим пределима, док ће ветар слабити. Ипак, у планинама и у централној Србији он ће бити доста јак, повремено и са олујним ударима.

Снег и у фебруару

Како је прогнозирао РХМЗ, у току јануара температуре у Србији кретаће се између минус четири и плус четири степена Целзијуса, а након 10. јануара па све до краја овог месеца имаћемо снежне падавине. Метеоролог Ђорђе Ђурић такође упозорава да нас чекају хладни дани са доста падавина. - Прво нас чека прави ледени дан! На Пештерској висоравни и на планинама у источној Србији температуре ће се спустити и до минус 18 степени. За Бадњи дан имаћемо благо отопљење, а на Божић поново мањи пад температуре и снег – истиче Ђурић. Према његовим речима након 7. јануара очекује нас пораст температуре.

Хладноћа ће паралисати вирусе

Лекар опште праксе Саша Милићевић истиче да овако велико захлађење највише смета хроничним болесницима. - Највише су угрожени асматичари. Такође, потешкоће могу да имају срчани болесници, па је савет да се придржавају својих терапија – каже он и истиче да би било добро да хладноћа потраје јер ће паралисати вирусе.
Прочитајте још:Све што је рекао небеско је благо: На данашњи дан је рођен Св. владика НиколајЗИМСКА КАТАСТРОФА: Снег оковао Србију, путари, наравно, изненађени!
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА