Најновије

Die Welt: Ердоган не може бити партнер Запада

БЕРЛИН - Турска на челу са Ердоганом, чија армија и полиција крше права мирног становништва, не може никако бити партнер Запада, пише немачки "Die Welt".
Ердоган (Фото: ЈуТјуб)

Ердоган (Фото: ЈуТјуб)

Анкара види већу претњу у Курдима, него у Исламској држави, истиче овај немачки лист. У тексту се такође оцењује као грешка политика Европе, односно, одлука Меркелове и других западних лидера да затраже од Ердогана да успостави контролу над сиријско-турском границом у циљу смањивања прилива избеглица на територију Европе. Самим тим што се избеглице контролишу на тај начин у Турској, крши се Европска конвенција о људским правима, пише немачки лист. "Ердогану се даје претерана слобода да делује како он хоће." - стоји у тексту. Европа се практично покорава пред Ердоганом и дозвољава му да настави са насиљем наспрам својих грађана, пише "Die Welt" и додаје да је политика европских лидера кратковида. "Die Welt" напомиње да Ердоган спроводи стравичан терор над Курдима на југо-истоку Турске. Подсећамо, Турска је чланица НАТО алијансе, али се показало да НАТО алијанса није јединствена у тренутку рушења руског Сухоја на сиријско-турској граници. НАТО у том тренутку није могао да изађе у јавност са заједничким саопштењем, што јасно сведочи о томе да је Ердоган таквим актом код многих лидера на Западу изазвао гнев. Чак су се и Сједињене Америчке Државе оградиле од таквог акта, истичући да је то акт Турске, а не НАТО алијансе. Русија је увела низ санкционих мера против Турске.
Прочитајте још:Западне земље запрепашћене прецизношћу руских авио-удара у СиријиРУСКИ НЕБЕСКИ ЗМАЈ: Многи широм света га желе!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА