Најновије

ОРБАН ТРЕСЕ ПЛАНЕТУ: У Украјини рат између Русије и Запада

Орбан мења страну!?

У Украјини се води посреднички рат између Запада и Русије, и сасвим је јасно и очигледно да Запад тај рат не може да добије, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

"Већ је сасвим очигледно да Запад неће добити тај рат против Русије. Не треба говорити о рату између Русије и Украјине, јер је то прокси рат, а сви знају да главне снаге Украјине не даје Украјина, већ они који стоје иза ње. Дакле, то је рат између Русије и Запада, који Русија води преко Украјине", казао је Орбан у Мађарској привредној комори.

Мађарски премијер је нагласио да постоји само једно решење - мировни преговори, који морају да почну пре или касније.

"Већина земаља западне Европе, нажалост, верује да је време на страни Запада и да ће, ако се рат настави, моћи да се постигну 'повољније позиције' за почетак преговора. У Европи се води активна дебата о том питању, а Мађарска је једна од ретких земаља која мисли другачије", прецизирао је Орбан.

Према његовим речима, Запад је пропустио прилику да закључи мировни споразум када је за то била заинтересована чак и Москва.

"Европљани нису били у стању да локализују сукоб у Украјини, који се, напротив, само ширио и пропустили су прави тренутак за брзо склапање мировног споразума, када су чак и Руси били заинтересовани", указао је Орбан и изразио наду да ће пре или касније бити постигнут мировни споразум уз учешће САД. 

Истовремено, према његовим речима, у таквој ситуацији ће постојати опасност за Европску унију да њено мишљење више неће бити узето у обзир у преговорима о Украјини.

Мађарска јача сарадњу са Русијом

Орбан је додао да Мађарска не жели да одустане од економске сарадње са Русијом, чак напротив, радије би је повећала у областима које нису захваћене санкцијама, јер ће се после окончања сукоба у Украјини економски живот наставити.

"Тамо где није забрањена сарадња, циљ нам је да повећамо привредни раст, јер након завршетка рата биће и живота. Биће трговине, биће привреде, а за нас ће то бити важан однос. Руско тржиште је важно за Мађарску", закључио је Орбан.

Прочитајте ОВДЕ о борбама на Доњецком правцу фронта 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА