Најновије

Јакшић и Ристић поднели оставке на функције у ДСС-у, Јовановић изабран за потпредседника!

Јакшић је поднео оставку на чланство у Председниству и Главном одбору ДСС-а, као и на чланство у странци.

Милош Јовановић кандидат за председника странке (Фото: Јутјуб)

Ристић је дао оставку на место потпредседника ДСС-а. Вршилац дужности председника странке је, због гласне расправе у сали, прекинуо седницу и одредио паузу.
Кандидат за потпредседника ДСС-а Милош Јовановић, поручио је да је, уколико буде изабран на то место, спреман да се кандидује и за председника странке.
"Надам се да ће избор моћи да се одржи у што скоријем року, а надам се и да нећу бити једини кандидат", рекао је Јовановић на седници Главног одбора.
ДСС је од јула без лидера, јер је председница странке Санда Рашковић Ивић поднела оставку због неслагања са формирањем локалних коалиција са СНС, нарочито у централним београдским општинама.
Јовановић је поручио да неслагање у државној политици између ДСС-а и других странака не треба да буде препрека коалицијама на локалном нивоу.
"На локалу се не решавају питања државне политике, нећемо на Врачару или Вождовцу решити питање КиМ, продаје ЕПС-а или Телекома", рекао је кандидат за потпредседника ДСС-а.
Јовановић је рекао да се странка вратила у Скупштину Србије, али је истакао да ДСС никада није имао мању подршку него данас.
"Пре две године освојили смо 152.000 гласова, 2016. са Дверима 190.000 гласова. Нека је од тога 100.000 наше, за две године смо изгубили трећину гласача. То је питање од прворазредног значаја, а не питање локалних коалиција", рекао је кандидат за потпредседника ДСС-а.
Јовановић је додао да ДСС мора да се консолидује организационо, кадровски и програмски, да се страначки ограни питају, "да будемо војска, а не разуларена банда".
Како је додао, странка не треба да мења програм, али политику мора да дефинише на нов начин, како би грађани знали шта им ДС С нуди.
Седница је потом настављена обраћањем Милоша Јовановића који је изабран за потпредседника странке. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА