Најновије

Шампионска игра Звезде на старту сезоне

Кошаркаши Црвене звезде почели су одбрану титуле у АБА лиги убедљивом победом против скопског МЗТ пред око 4.000 гледалаца у Београду резултатом 91:69.

Црвена Звезда Илустрација

Двоструки узастопни шампион региона већ на дебију у новој сезони је показао да ће бити један од најозбиљнијих кандидата за највиши пласман, иако још увек није комплетирао састав.
Амбициозни гости из Македоније добро су почели, али је Звезда предвођена Гудурићем, Митровићем и Кузмићем већ крајем прве деонице почела да прави предност, а меч је дефинитивно преломљен до полувремена (49:30). 
Почетком последње четвртине било је и највећих +27, па се питање победника практично није ни постављало на овој утакмици.
У саставу Звезде дебитовали су Огњен Кузмић и његов имењак Добрић, заиграли су и повратници Милко Бјелица и Чарлс Џенкинс, а Радоњић је прилику пружио свим играчима (без поена само Добрић). 
Марко Гудурић је са 16 поена (5-7), 3 асистенције и 3 крађе био најефикаснији код домаћина, а статистички најбољи био је Лука Митровић са 13 поена (5-5) и 7 скокова. Јовић је додао 11 поена (5-6) и 6 асистенција, Бјелица је убацио 13 поена, а Кузмић 10 уз 4 скока. На другој страни, Тејмс је убацио 17, Лучић 13, а Меси 12 поена. 
Већ у понедељак Звезда у дербију другог кола дочекује Цедевиту.
Ток меча: 
Радоњић се на првом мечу сезоне одлучио за петорку Јовић, Џенкинс, Дангубић, Митровић, Кузмић. Звезда је нападачки меч отворила поенима Кузмића и Митровића под кошем, али је на другој страни расположени Американац Тејмс донео предност гостима – 7:4. 
Јовић и Кузмић вратили су на кратко предност црвено-белима, али је од старта било јасно да се гости не шале. Тејмс је убацио 8 од првих 12 поена за МЗТ (12:10), погодио је две тројке и био је највећа претња тиму Дејана Радоњића. 
Уз то су Џенкинс и Кузмић брзо зарадили по два фаула, па су на паркету ушли Бјелица и Лазић. МЗТ је имао +4 (16:12), али су Бјелица и Митровић одговорили серијом 5-0. 
У самом финишу прве деонице Гудурић је продором, асистенцијом за Бјелицу и крађом подсетио на свој вансеријски таленат, па је Звезда водила са 27:20 после 10 минута.
Почетак друге четвртине припао је гопстима који су за два и по минута убацили четири поена (27:24). Ипак, на другој страни је узвратио Марко Гудурић у свом стилу – тројком уз фаул, па је Звезда вратила предност (33:26). 
Уследила је још једна тројка фантастичног Гудурића, а онда је Кузмић донео прво двоцифрено вођство на асистенцију Гудурића – 38:27. Потенцијални репрезентативац покренуо је бруталну серију Звезде 16-0, па су црвено-бели уз овације са трибина брзо дошли до +22 (49:27). 
Одбрана је сјајно функционисала, напад је такође био веома добар, па је Звезда после 20 минута имала убедљивих 49:30 после нове тројке Тејмса.
Звезда је и друго полувреме добро отворила, али је у 23. минуту Јовић морао да изађе због повреде, што је забринуло све у хали ’Александар Николић’. На старту другог дела заиграо је и дебитант Огњен Добрић, а гости су искористили нешто слабији напад Звезде и изостанак Јовића и смањили на -16 (55:39). 
Сви су одахнули када се Јовић крајем треће деонице вратио на паркет, а Звезда је успевала да одржи убедљиву предност стечену у другом кварталу. Имали су црвено-бели и највећих +25, а после 30 минута било је 69:46. 
У последњих десет минута није било никакве дилеме. Звезда је лагано одржавала убедљиву предност, на моменте је играла веома атрактивно, а до краја меча само се дебитант Добрић није уписао у стрелце.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА