Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Грађани Српске – Чувари Слободе

Многи ће за бриљантну побједу владајуће коалиције у Српској на локалним изборима рећи да је то, уствари, побједа Милорада Додика. И то није погрешно. Предсједник РС је, по тко зна који пут доказао да је најбољи политичар на балканским просторима. Али, он није побиједио (само) због тога што је вјешт политичар. Он је побиједио зато што је инкарнација народне воље у погледу очувања слободе Републике Српске од Вашингтона, Брисела и Сарајева.

Емил Влајки (Фото: Јутјуб)

Зли језици могу причати колико год хоће како Додик то ради како би прикрио своје наводне марифетлуке. Народ таквим тврдњама није могуће преварити.

Народ је схватио нешто што је суштински важно, а то је да је опоравак Српске у сваком погледу, поготову економском, у функцији степена слободе тог државотворног ентитета. А оно што нитко у свијету Додику не може порећи јест чињеница да је он тај степен слободе успио подићи до неслућених висина о чему прича читав свијет, успркос злонамјерним напорима свих оних који већ двије деценије раде на томе да укину Републику Српску и да од БиХ направе шеријатску џамахирију.

Тај исти народ који је наградио Додиково освајање слободе, сурово је казнио Савез за Промјене, ту на једвите јаде склепану опозицију која је срамотно офирала са непријатељима Републке Српске. Умјесто да брани политички интегритет свог народа и његово противљење бошњакизацији БиХ, ова опозиција се, у дослуху са Сарајевом, фокусирала на наводне Додикове криминалне афере. Поједине измишљотине, као оне о „килограму злата за Додика“, засигурно ће ући у анале хисторије глупости минхаузенског типа.

Нажалост, истинска битка за слободу Српске тек је почела. Већ данас, трећег листопада, отпочет ће удари „међународне заједнице“. Уцјене и пријетње садашњој власти у Бањој Луци ће се интензивирати. Изазиват ће се инциденти „ниског интензитета“ путем којих ће се хтјети испровоцирати НАТО интервенција. Јасно ће се показати оправданост Додикове борбе и становишта да без државотворне политичке неовисности овог ентитета, нема спаса за Републику Српску.

Али би душмани Српске трбали нешто да знају, нешто што се показало и кроз референдум и кроз локалне изборе. Додик као инкарнација слободе није сам. Није ствар само у оних десет тисућа, сјајно опремљених и увјежбаних полицајаца које неће бити лако сломити. Није ствар ни у одлучној руској подршци. Овај пут ће Српску бранити и највећи дио њеног народа. А хисторија је показала да се један народ можда може уништити, али не и побиједити.

Боже правде!  

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА