Најновије

АСАНЖ СЕ ОБРАЋА СВЕТУ": До 8. новембра објавићемо све о америчким изборима, рату, Гуглу....(ВИДЕО)

Оснивач „Викиликса“ Џулијан Асанж најавио је данас током обраћања јавности у глобалном онлајн видео-преносу поводом 10. рођендана сајта да ће објавити документе о америчким изборима.

Оснивач „Викиликса“ Џулијан Асанж (Фото: Јутјуб)

„Викиликс је објавио десет милиона докумената у протеклих десет година. То је десет милијарди речи, у просеку око три хиљаде докумената дневно“, рекао је Асанж.
„Сами документи откривају, али реакције владе и држава на ова откривања такође откривају“, додао је он. ​Он је додао да се „Викиликс“ нада да ће објавити документа сваке године у наредних десет недеља. Асанж је обећао да ће се објављивања наставити, чак и ако он буде морао да поднесе оставку. „Викиликс“ ће објавити документе о америчким изборима пре 8. новембра. Неке од објава ће се тицати влада три државе, истакао је Асанж. „Документи које ћемо објавити укључују и значајан материјал о рату, оружју, нафти, „Гуглу“ и америчким изборима, рекао је Асанж говорећи преко видео-линка из еквадорске амбасаде.  Он је навео да је било много погрешних цитирања који сугеришу да ће „Викиликс“ наудити председничким изборима у САД. Овај узбуњивач је рекао да ће покренути специјалну структуру чланства да би „Викиликс“ остао независан. Асанж се налази у амбасади Еквадора у Лондону од 2012, због страха да би могао да буде испоручен у Шведску, где је оптужен за сексуално злостављање, а одатле у Сједињене Државе, где би могао да се суочи са оптужбом за шпијунажу због објављивања тајних докумената преко његовог веб-сајта.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА