Најновије

ШУТАНОВАЦ ПРЕТИ: Победили смо петог октобра, победићемо опет!

Пре 16 година на данашњи дан је одбрањена демократија, наводи нови председник Демократске странке Драган Шутановац поводом годишњице 5. октобра.

Драган Шутановац (Фото: Јутјуб)

- Пети октобар 2000. године је дан када смо одлучили да постанемо део света, да државу вратимо у УН, у Савет Европе.. Одлучили смо да скинемо грађанима санкције, да вратимо отете пензије, стару девизну штедњу и дечије додатке, да успоставимо владавину права - наводи се у саопштењу.
- Тада смо поручили и да нећемо дозволити да нам више нико никад не краде гласове и тиме мења изборну вољу грађана - додаје он. 
Како каже, зна да су грађани разочарани, да су нека обећања изневерена, као и да нека нису била реална. Осим тога, он каже да нико није могао да сагледа количину проблема која се годинама наталожила. 
- Ипак, пети октобар је дан за понос, дан када су грађани показали да постоји линија коју нико не може некажњено да пређе - каже Шутановац. 
- Данас већина говори о ономе што није испуњено. Заборављају се страхоте ратова, разарања, празни рафови, хиперинфлација, болнице без санитетског материјала, школе без струје и воде, вртићи без ужина, бензинске пумпе без горива, пензионери без пензија, угрожени без социјалне помоћи, родитељи без дечијег додатка, градови без превоза, ЕПС без струје, водоводи без воде, зиме без грејања, путеви без путника, апотеке без лекова, динар без вредности, девизне резерве без девиза, банке без штедње, Језда, Дафина, немаштина и безнађе у ком смо живели - додаје он. 
Према његовим речима, данас више нема ратова, сада држава по ноћи сама руши. 
- Више нема санкција, сада држава порезима и акцизама санкционише грађане. Више нема дуговања за пензије, сада их држава противзаконито смањује. Више нема закона којима се силом укидају медији, сада нема потребе јер цензура влада - наводи се у саопштењу. 
Шутановац у саопштењу на крају истиче да се они који су сада на власти труде да пониште све тековине петог октобра, али да им то неће поћи за руком да икога убеде да тај дан није био историјски важан за Републику Србију. 
- Они су се цео живот борили против онога што пети октобар представља, баш као што смо се ми сви борили против онога што они и тада и данас у Србији покушавају да ураде. Победили смо их тада, победићемо их опет - закључује нови лидер ДС. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА