Најновије

ПРОНАШЛИ СМО МИСТЕРИОЗНОГ ДВОЈНИКА СА АРКАНОВОГ ГРОБА: Ево ко је он и зашто је то урадио (ФОТО/ВИДЕО)

Фотографија са гроба Жељка Ражнатовића Аркана, на којој поред споменика стоји особа невероватне сличности са некашњим командантом Тигрова, јуче је изазвала хаос у читавом региону. Док се још нису стишале полемике око тога да ли је реч о фотомонтажи или су теорије завере да је Аркан жив тачне, Правда открива позадину ове фотографије.
Наиме, на фотографији се налази Дарко Малиш звани Даркан из Фоче. Реч је о човеку рођеном 1975. године који ликом неодољиво подсећа на покојног Аркана. Због сличности Дарка често мешају са Арканом због чега се и одлучио да посети његов гроб и запали свећу.

- Често одлазим на Острог, до сада сам био 13 пута, и кад год сам био тамо људи су ми прилазили и питали су ме да се сликају самом, питали да ли сам у сродству са Арканом и говорили да невероватно личимо.  Један монах ми је рекао да би, зато што ми људи често помињу Аркана, требало да запалим свећу за његову душу и предложио ми је, ако одем у Београд, да обиђем и његов гроб и тамо запалим свећу – каже Даркан и објашњава да је проверавао и да није у сродству са Арканом.

Даркан објашњава да је послушао савет са Острога и да је приликом доласка у Београд обишао гроб командата Тигрова али и Алеју великана где су сахрањени његови омиљени глумци. Он тврди да његова гардероба није изабрана у циљу да копира Аркана већ да се тако обачи.
- Није ми била намера да копирам Аркана. Потпичем из породице која није имућна и имам само тај сако који носим већ две године. Углавном се облачим спортски али кад идем на пут волим да обучем сако и кравату – каже он за Правду.

Даркан каже да након што је запалио свећу на гробљу замолио једног човека да га слика али да је овај побегао када га је видео. 
- Молио сам се да наиђе још неко јер сам желео успомену на гробу човека са којим ме сви мешају. Тада је наишао један младић ког сам молио да ме слика. Он је прво одбио мислећи да је реч о шали, али кад сам му објаснио ко сам и што сам ту, пристао је и тако су слике настале. Међутим, сликао сам се и у Алеји великана код гобова Бате Живоновића, Гаге Николића и Милорада Мандића Манде. То су били моји омиљени глумци... – каже Дарко.

Дарко каже да је било оних који су га убеђивали да оде и звони Цеци или Аркановој деци на врата, али да никада не би урадио тако нешто.
Он објашњава да су рекакције људи различите кад га виде.
- Неки буду у потпуном шоку, а неки се смеју. Много људи ми приђе да се распита ко сам – објашњава он. Каже да је једину непријатност имао на пропутовању кроз Хрватску док је ишао код девојке у Словенију.
- Хрватски цариник ме је гледао са мржњом, руке су му се тресле од беса. Онда је тражио да му покажем колко новца имам, претресао, тражио је било шта да би ме ухапсио. Због тога сам решио да више не путујем кроз Хрватску, тамо има пуно људи који се још боје Аркана – објашњава Дарко.
За Правду је испричао да су га по уласку у један хостел у Београду две девојке упитале „када си васкрсао из мртвих“. Даркан каже да  је био у шоку када је његова  слика изашла у многим медијима у региону и када су пријатељи почели да му шаљу линкове вести.
- Нисам могао да верујем шта се дешава. Слике са Аркановог гроба  сам поставио код мене на Фејсбуку, као и слике у Алеји великана. Нисам очекивао да ће завршити у медијима - каже он. На крају Дарко каже да су га на Острогу посаветовали да на своју сличност са Арканом гледао као на дар који му је дат. - Монах ми је рекао да, иако је Аркан припадао неком другом свету са којим ја немам везе, да је то дар који ми је дат јер управо због тога мени људи прилазе и желе да ме упознају. Ја са људима, иако желе да ме упознају због Аркана,  разговарам о вери, свирам гусле и говорим о поезији - објашњава Дарко. Међу бројним снимцима који постоје на његовом Јутјуб каналу је и један са овогодишњег Цециног концерта у Будви. Овај снимак можете видети ОВДЕ. (Забрањено је преузимање дела или целог текста без навођења извора) Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА