Најновије

ЂОКОВИЋ ПОНОВО ШОКИРАО ФАНОВЕ: Нисам више срећан на терену!

Новак Ђоковић је после шокантне изјава да ге не интересују прво место и гренд слем трофеји пред почетак мастерса у Шангају поновио да му више рекорди нису приоритет него да поново буде срећан на терену.

Новак Ђоковић (Фото: Синхуа)

Представници медија замолили су Новака да објасни оно што је рекао док је био у Србији, да му прво место и гренд слемови више нису приоритет.
- Немам много тога да додам. Рецимо да је мој приступ сада другачији. После Ролан Гороса сам био исцрпљен физички и емотивно. Последња три месеца била су у знаку успона и падова. Нисам више срећан на терену, не осећам ту унутрашњу радост. Сада желим да радим само на томе, да поново будем срећан док играм тенис. Све остало је на другом месту - казао је Ђоковић, преноси Л'Екип. 
Нови приступ могао би да буде начин да изнегне притисак под којим је последњих година.
- Разумем да људи ово што кажем виде на овај или онај начин. Али, кажем оно што осећам. Раније ми је било довољно да играм тенис и био сам срећан. Сада сам под стресом, не само ја него и људи око мене. Баланс је изузетно важан у животу, тако да покушавам да пронађем ту равнотежу и поново будем срећан када узмем рекет и изађем на терен - објаснио је Новак.
Питање је када ћемо поново на терену видети старог Новака на терену. 
- Колико ће то трајати? Не знам. Али, осећам се боље, јер сам променио начин размишљања. Нисам иста особа као пре три или шест месеци. Боље упознајем себе и схватам да живот нуди и друге ствари које могу да вас усреће и испуне. То је мој приоритет тренутно.
Ђоковић каже да не размишља много о будућности, јер не зна шта ће донети. 
- Будућност није у мојим рукама. Једини начин да је предвидите јесте да је само стварате. Трудим се да створим своју будућност. Не желим да размишљам о томе шта ће се десити. Када кажем да ме прво место и трофеји не занимају, то не значи да ме не интересују уопште. Сваки пут када изађем на терен дајем све од себе да победим. Али, нема притиска да у каријери постигнем оно што још нисам. Поносан сам и захвалан на ономе што сам већ постигао. То је оно што осећама сада, у овој фази. Видећемо шта ће се десити - казао је први тенисер света по доласку у Шангај. 
"Раније ми је било довољно да играм тенис и био сам срећан. Сада сам под стресом", изјавио је први тенисер света. Извор: Equipe.fr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА