Најновије

Додик: Нећу да ме понижавају у Сарајеву

Адвокатски тим председника Српске Милорада Додика упутио је Тужилаштву БиХ захтев за одлагање саслушања првог човека РС који је позван да у понедељак дође на разговор у Сарајево због организовања референдума о Дану РС.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб принтскрин)

Додик је добио позив да се појави у зграду Тужилаштва БиХ у понедељак у 11 часова. Како сазнајемо, као разлог за одлагање наведене су процене да Додику нико не може да гарантује безбедан боравак у Сарајеву, посебно због изјаве бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће председник РС "завршити као Садам Хусеин и Гадафи".
- Не осећам се сигурно у Сарајеву, а нећу се понижавати, да идем тамо да ме слика стотину новинара - рекао је Додик.
Председник РС је спреман да изјаву да тужиоцима, али искључиво у некој од правосудних институција на територији РС или путем видео-линка.
Из Тужилаштва БиХ јуче нису одговорили на захтев Додиковог адвокатског тима. Додик је нагласио да Уставни суд БиХ није био у праву кад је донео одлуку о Дану РС, јер не може једном народу узети колективно сећање због тога што тако други народ хоће.
Додик је нагласио да чека да види како ће се Уставни суд БиХ понашати у вези са апелацијом РС којом ће бити оспорен 1. март.

Суд доставио решење

Уставни суд БиХ јуче је утврдио да Народна скупштина РС није спровела одлуку из новембра прошле године којом је прослава 9. јануара као Дана РС проглашена неуставном, нити је у складу са њом измењен члан Закон о празницима РС. Уставни суд је о томе доставио решење Тужилаштву БиХ. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА