Најновије

САМСУНГ: Престаните да користите Галакси Ноте 7

Јужнокорејска компанија Самсунг Електроникс зауставила је продају смартфона Галакси Ноте 7 и позвала кориснике да не користе уређаје док се не истраже пријаве о новим паљењима батерија на замењеним телефонима.

Илустрација

Водећи амерички и аустралијски мобилни оператери јуче су прекинули продају и замену Галакси Ноте 7, док су авио-превозници поново забранили путницима да користе те телефоне, након што је прошле недеље дим из једног замењеног уређаја прилисио на евакуацију једног путничког авиона у САД-у, извештава агенција Ројтерс. 
Водећи светски произвођач паметних телефона саопштио је јуче да је затражио од свих мобилних оператера у свету да зауставе продају уређаја Ноте 7, као и замену оригиналних уређаја новим телефонима, док са регулаторним органима истражује тај проблем. "Корисници треба да искључе телефоне и да престану да користе оригинални или заменски уређај Галакси Ноте 7", навела је компанија у саопштењу. 
Одлука Самсунга да повуче Ноте 7 са полица по други пут у два месеца показује колико компанија има потешкоћа да реши проблем прегрејавања уређаја. Самсунг је 2. септембра најавио повлачење 2,5 милиона уређаја Галакси Ноте 7 на 10 тржишта, укључујући тржиште САД-а, због неисправних батерија које изазивају пожар на телефону. Нове пријаве о самозапаљењу батерија током пуњења и на заменским уређајима, према речима стручњака, доводе у питање процес контроле квалитета у Самсунговој производњи. 
Акције Самсунга су након вести о прекиду продаје и замене уређаја Ноте 7 јутрос потонуле за 5,0 одсто.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА