Најновије

КАРИЋ ОТКРИВА: Квазидемократе су ме прогањале јер сам их растурио обичном салатом!

Бизнисмен Богољуб Карић, против кога се у Србији водио кривични поступак, али је укинут због застаре, тврди да је против њега извршен политички прогон јер је, како наводи, демаскирао великане српске квазидемократије једном обичном салатом.

Богољуб Карић (Фото: Јутјуб)

- Показао сам ко се крије иза тих одела, једна салата их је демаскирала и исмејала. Мој рејтинг је нагло порастао, и остало је само да одузму све и оптуже ме - испричао је Карић за српску ТВ Н1.
Иако јењегово имена потерници и могао би бити ухашен, Карић каже да се нада да ће то бити врло брзо, и то ове године.
- Надам се да могу и сутра да дођем у Србију, јер сам ја Србији потребан - казао је Карић подсетивши да је против њега истрага већ вођена, а потом је исти случај поново отворен зато што је тако одговарало тадашњој власти.
Подсећа и да је управо та демократска власт без судског решења, упала са кордоном полиције, преузела и распродала Мобтел, који је Србији донео милијарду и 831 милиона евра.
Циљ тадашње власти био да остави народ без ичега, тврди Карић и додаје:
- Србија са тадашњом влашћу и мојом интелигенцијом...да ја верујем у ту власт? Која са центрима моћи улази са 48 полицајаца у БК телевизују, са фантомкама ломе и отимају у 21 веку...па то нема у Африци.
Овај некад веома успешан српски бизнисмен тврди и да је у време када је он отишао из Србије власт желела све да "приватизује и остави народ без ичега".
- Таквој Србији у то време, када се то десило, где је циљ било све приватизовати и оставити народ без ичега и кренути у приватну отимачину. Само ћу вам рећи, нисам могао да верујем тој власти тим људима тада, то је било свега осим правде. Како је правда ухапсити Џајића на онакав начин. Тако се не хапсе ни највеће убице. То је застраживање грађана, предузетника и нас - каже Карић.
Власт у транзицији може свашта да вам уради, каже Карић.
- Они који су то покренули, данас се извињавају. Кажу, ми смо циљ остварили, тебе смо отерали. Узели смо ти имовину да не можеш ништа у Србији, и ти нам овде не требаш. Не могу да говорим о именима. Али Власт може све - каже Карић и истиче да он није ни за шта крив, те да ако јесте, позива надлежне, да то и доказу.
Ипак, он не намерава, каже, да долази у Србију и да се брани за нешто што се десило пре 22 године.
- Нисам ја одговоран за застаревање процеса. Нема везе са мном. Истрага траје 11 година. Нека докажу да сам ја крив, ја нисам крив ни у чему. Не може да буде крив онај ко је донео држави две милијарде, него је крива власт која је отела те компаније. Не само наше него све остале. Када им је требало пара за нове изборе ударили су на мене свом силом. Само што нису послали авионе. Све је било у фукцији ликвидације и убиства Богољуба Карића - каже Карић.
Карић каже да се бави послом већ 45 година и да им "нико ништа није дао". Додаје да је имао коректне односе са бившом влашћу, иако је био ван земље.
Каже да не помаже СНС, нити било кога другог.
- Помагао сам 90-тих када су се оснивале партије. Они су се обраћали мени, ја сам послован човек, и био сам за то да дође до вишепартијског система и демократизације. Помагао сам све те партије. Ти износи о којима је Шешељ говорио, то су минимални. Говорио сам то нису никаква спектакуларна средства - каже Карић.
Додаје да не постоји ниједна странка у свету коју не финансира нека компанија.
- У свету све странке финансирају и помажу симпатизери тих партија. То је нормално, и када сам ја помогао у Канади партију на власти, добио сам захвалницу од посланика од пола метра - каже Карић.
Испричао је да премијера Александра Вучића познаје 26 година, али да са њим није имао блиске контакте, али се, додао је, састајао са председником Србије Томиславом Николићем. Са Николићем се, додао је, видео у Белорусији и да су тада разговарали о свим питањима, па и о његовом.
Добио је, каже, они не могу да се мешају у правосуђе и тако даље, што он здушно поздравља.
- Вучића знам 26 година, као и све политичаре у Србији. Али последњих десет година нисам имао прилике да имам никакве блиске контатке, јер Вучић се бави послом. Једини премијер за ових четвт века који је посветио себе, а и зна како да изведе Србију из живог блата - каже Карић.
Намера му је да гради Тесла град, који ће, како најављује, бити силицијумска долина, каже Карић.
Карић, који је власник ТВ Нова, не жели да открива колика је била цена, али је додао да се ради на кадровским решењима.
Очекује да ће та ТВ прорадити до краја године. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА