Најновије

ПОГИНУО СРБИН: Украјинци покушали пробој на југу Новорусије! (МАПА)

Заменик команданта оперативне команде ДНР-а Едуард Басурин саопштио је да је током прошле вечери покушан снажан пробој непријатељских снага на јужном делу зоне разграничења.

Фронт у Новорусији (Фото: ЈуТјуб)

Како је саопштио Басурин, пробој је покушан на подручју села Коминтерново, а напад су извршили припадници плаћеничког одреда, такозване "Грузијске легије" која је сачињена понајвише од Грузина и Пољака. Нападу је претходио дуготрајан минобацачки напад, навео је Басурин. Након гранатирања, у напад су кренуле две групе од по 30 војника, који су покушали да из различитих праваца заобиђу и заузму позиције ДНР-а у близини Коминтернова. Како је пренела информативна агенција руске војске, ТВ Звезда, украјинске јединице су у нападу користиле и оклопна возила. 
"Непријатељ је био приморан да одустане од својих планова и претрпео је губитке — више од 15 плаћеника убијено и 25 рањено", навео је Басурин и додао да су у борбама страдала и два војника из састава 9. пука: "Погинуо добровољац из Русије 'Чељаб' и војник 'Србин', а рањено је још њих петоро".
Својим акцијама је украјински војно-политички врх још једном показао неспремност за решавање сукоба путем преговора и потврдио да само обмањује својим изјавама о наводној жељи за миром у Донбасу, оценио је други човек ДНР-а. Он је рекао да ДНР захтева од ОЕБС-а осуду акције украјинске команде по питању ових напада, као и злочине украјинске ДРГ када су 8. октобра два војника народне милиције ДНР-а погинула, а један заробљен.

Извор: Правда/Њуз фронт Србија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА