Најновије

АЛБАНСКИ СНАЈПЕРИСТИ СЕЈУ СМРТ ПО СИРИЈИ: 100 екстремиста са КиМ и Македоније убија по Идлибу! Вођа групе Јашари на црној листи САД!(ФОТО)

Албански снајперисти са Косова и из Македоније ратују на страни џихадиста у Сирији, открива стручњак за Исламску државу Мате Пакстон.

Албански снајпериста (Фото:Принтскрин /jihadology)

Обн је у француском листу "Франс соар" објавио текст, у којем пише о групи албанских снајпериста ангажованих у борбама у Сирији на страни џихадиста из Хајат Тахрир ал Шама (Организације за ослобођење Леванта (Сирије).

Наводи се да је први видео снимак у којем се открива постојање ове групе снајпериста, 4. августа ове године објавила организација Џемати Албан која је раније била повезана с исламистима из Фронта ал Нусра.

Снимак који траје нешто око 33 минута носи назив "Snajperistat Shqiptar Në Token Ë Shamit" ("Албански снајперисти из Сирије").

(Фото: ПринтскринJihadology)

Снајперисти делују у оквиру Хајат Тахрир ал Шама, где ратује укупно око 100 Албанаца.

Према писању "Франс соара", њихов вођа Абу Катада ал Албани близак је Хајат Тахрир ал Шаму, доминантној џихадистичкој организацији у сиријској покрајини Идлиб.

"Албанац Абу катада ал Албани, чије је право име Абдул Јашари, македонски је држављанин и у лето 2014. био је припадник Фронта ал Нусра, због чега је 2016. стављен на црну листу терориста коју је саставило америчко Министарство финансија", пише француски лист.

(Фото: Принтскрин/Jihadology)

Овај дневник прецизира да међу џихадистима бригу не изазивају толико Албанци из саме Албаније, колико они из окружења.

 "У овом контингенту налазе се ветерани герилаца са Косова или Македоније, али пођеднако и бивши припадници специјалних јединица албанске војске", наводи лист.

Прочитајте ОВДЕ снимак какав још нисте видели.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Документарац о албанским снајперистима.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА