Најновије

ШЕШЕЉ: Ако добровољно одем у Хаг оставиће ме доживотно тамо

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ изјавио је гостујући у емисији "Гласно и јасно" да се добровољно неће вратити у Хашки трибунал јер га је како каже он већ победио, истакавши да је за њега та прича завршена. Шешељ је рекао да је Вучић преузео на себе одлуку да ли ће га испоручити 31. марта у Хаг или неће.
Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

"Добровољно сигурно не идем, а ако ме буду на силу испоручивали, онда ће ме на силу носити на аеродром. Оптужнице су лажне тако да ни моји сарадници неће добровољни ићи у Хаг" рекао је Војислав Шешељ. Председник српских радикала рекао је да до сада није била пракса да се пресуда изриче у одсуству оптуженог лица. "Ако одем тамо, онда ћеме оставити у Хагу до краја живота, нема никакве сумње. Ја се тога не бојим. И први пут када сам ишао у Хаг био сам спреман да погинем борећи се за истину, правду и интересе српског народа. Доказао сам да је оптужница потпуно неутемељена и да се трибунал служи лажним сведоцима и да не суди ни по правди, ни по закону али ни по моралу" истакао је Шешељ. "Ако изрекну пресуду у мом одсуству, то ће бити нови преседан у међународном праву и у међународном правосуђу. По статуту Хашког трибунала немогуће је судити некоме у одсуству, видећемо шта ће бити 31.марта" закључио је вођа радикала.
Прочитајте још:И ДРАШКОВИЋ ЧЕКА ПОЗИВ: Kо jош куца на врата напредњака?Шта то беше Европска унија: Зашто је ЕУ у Србији изгубила магичну моћ?РАСИПАЊЕ ГЛАСОВА: Ко ће профитирати?КРАЈ САГЕ – ИПАК У ДВЕ КОЛОНЕ: Пајтић неће са Тадићем и Чедом!
Извор: Агенција Газета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА