Најновије

Страдали рекет и мајица, Ђоковић предао круну!

Новак Ђоковић изгубио је нове бодове, остао је без титуле на Мастерсу у Шангају!

Новак Ђоковић

Бољи од њега после скоро два сата борбе био је 28-годишњи Шпанац Роберто Баутиста Агут у два сета, са 6:4, 6:4.
Ђоковић је се током целог меча мучио против расположеног ривала који је добио Србина после пет узастопних пораза (освојио само два сета), спасивши седам брејк лопти.
Најбољи тенисер света је након релативног мира у првих неколико гемова, постепено почео да се све више и више нервира, ломио је рекет, цепао мајицу, жустро се расправљао са судијом, а то нити је доносило њему позитивни адреналин, нити је реметило Шпанца. 
На крају је Ђоковић био у потпуно подређеном положају, дуго је спасавао живу главу у другом сету, два пута је правио рибрејк, други пошто је спасао три меч лопте, али ни то ми није помогло да сломи ривала. 
Петнаести носилац у Шангају Баутистqа Агут је одиграо врхуински меч, без трунке страха због имена ривала с друге стране мреже, иако је пропустио три шансе да на свој сервис реши меч, наставио је у свом ритму и четвртим брејком у мечу стигао до највеће победе у каријери. 
У другом полуфиналу од 14 часова састају се Енди Мари и Жил Симон.

Ток меча:

Обојица тенисера су била врло сигурна на свом сервису у уводним гемовима, па није било много узбуђења (2:2). Србин је заиграо мало агресивније у наставку, направио је неколико безболних грешака, сјајним форхендом извршио велики притисак на ривала, али је Шпанац наставио да одолева (4:4). 
Ђоковић је крајем сета ушао у расправу са главним судијом због неколико спорних одлука, али га то није пореметило, штавише, успео је да стигне до прве шансе да одузме сервис ривалу. Не користи прву, сјајно сервира Баутиста Агут, као ни другу, иако је имао имао "зицер". 
Србин је пропустио своју шансу што је Шпанац знао да казни, "напао" је Ђоковићев сервис те са неколико сјајних удараца стигао до своје прве брејк шансе, коју одмах користи и добија први сет са 6:4, док бесни Новак ломи рекет. 
Баутиста Агут наставља у истом ритму у другом сету, сигурним сервисом осваја уводни гем, али и Ђоковић показује да га је прошла нервоза (1:1). Одиграо је најбољи тенисер света неколико одличних поена у наставку, али никако није успева да "сломИ" отпор Шпанца, па је од нервозе поцепао и мајицу. 
Нервоза је учинила своје, Ђоковић је изгубио ритам на сервису, па ривал стиже до нове брејк лопте, али је овај пут спасава нападом на мрежу. То је подигло самопоуздање Србину који анимира публику, али није пореметило Шпанца који стиже до нове прилике коју овај пут користи и стиже до 4:2. 
Међутим, то као да коначно буди Ђоковића, први пут у мечу успева да направи брејк шансу, и то из трећег покушаја у седмом гему другог сета, а укупно петог на мечу, па се враћа у живот. Био је под жестоким притиском Шпанца у наредном гему, можда и кључном за нашег тенисера, није издржао тај притисак па је Агут преокретом стигао до новог брејка и сервиса за меч (5:3). 
Уследио је најнапетији гем на мечу, десетоминутна борба за живот и смрт, серија брејк лопти и меч лопти, Шпанац је пропустио три шансе да докрајчи Ђоковића, али је Србин успео да савлада и ривала и себе и из четвртог покушаја стигне до брејка и остане у мечу (5:4). 
Међутим, то није донело преокрет као што често зна да буде у тенису, нити је Ђоковићу вратило самопоуздање, нити је пореметило Шпанца, који већ у следећем гему стиже до нове брејк лопте, четврте за меч, а овај пут је одмах користи и стиже до велике победе са 6:4, 6:4.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА